IVN-activiteit: ‘Wat zwemt er in de sloot?’

Algemeen
In het weekend van 10 tot en met 12 juni kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant.
In het weekend van 10 tot en met 12 juni kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant. (Foto: Pixabay)

EDAM-VOLENDAM - In het weekend van 10 tot en met 12 juni kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant. Op ruim 100 locaties in het land staan IVN Natuurgidsen klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren over het leven in de sloot. 

Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Ook IVN Waterland doet weer mee. Op zondag 12 juni gaat IVN van 11.00 tot 13.00 uur in het ecologisch parkje Edam-Volendam slootje scheppen.

Parkeren kan bij de speeltuin (Boezelgracht 2-A). In verband met veiligheid is het wel verplicht dat er een ouder of grootouder meekomt. Als je een witte emmer en een schepnetje hebt, neem je die dan mee?

Aanmelden is verplicht, dit kan bij Annet Alagbe-Speelberg: aspeelberg@quicknet.nl   tel 06-10118379. De activiteit is gratis. Tip: meld je snel aan want het aantal deelnemers is beperkt. Zie www.ivn.nl/afdeling/waterland 

Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant.