Alkmaar Shopping Night én Blues Weekend

Algemeen
Als het donker wordt is het extra druk en gezellig in de binnenstad!
Als het donker wordt is het extra druk en gezellig in de binnenstad! (Foto: aangeleverd)

REGIO - Zaterdag 24 september is het heel gezellig in Alkmaar met de Shopping Night én Blues Weekend. Met de winkels open tot 22.00 uur, live muziek op straat, gezelligheid in de winkels én een spectaculaire lichtshow ter afsluiting maken de winkeliers van de binnenstad er een groot feest van! Jij komt toch ook?

Bovendien treden tijdens Alkmaar Shopping Night ’s middags en ’s avonds straatartiesten op. Op verschillende plekken in de binnenstad loop je dus zomaar live bluesmuziek tegen het lijf. Luister en geniet mee van The Tall, The Fat & The Ugly, Jesse Lent, Beechcraft Bonanza, Hendrikse ‘Guitar Man’, Herbie Blues, Brian Sidney en Winand.

Winkels in de binnenstad open

Op deze zaterdag zijn de winkels tot 22.00 uur ’s avonds open. Als het donker wordt is het dus extra druk en gezellig in de binnenstad! Bovendien hebben veel winkels nóg meer aandacht voor jou dan normaal... bijvoorbeeld met een hapje, drankje of speciale acties en aanbiedingen. Zo maken de ondernemers er een echt Alkmaar Shopping feest van!

Spectaculaire licht- en lasershow

Alkmaar Shopping Night en Blues Express bestaan 10 jaar. Deze Shopping Night wordt daarom extra feestelijk afgesloten met een mega licht- en lasershow bij het Waagplein. Vanaf De Voordam wordt, op en over het water, een spectaculaire show opgevoerd. Kom kijken op het Waagplein en mis niets van dit spektakel! De show begint om ongeveer 22.30 en duurt tot 23.00 uur.


Overal in de binnenstad kom je jazzmuzikanten tegen. - (foto: aangeleverd)                

Live bluesmuziek

In het weekend van 23, 24 en 25 september vult de Alkmaarse binnenstad zich eindelijk weer met spetterende live bluesmuziek tijdens het Alkmaar Blues Weekend, voor de tiende keer georganiseerd door Alkmaar Blues Express. Met optredens op meer dan dertig locaties is het Alkmaar Blues festival het grootste indoor/outdoor blues evenement van Nederland. Speciaal voor dit jubileum betreedt Barrelhouse het podium voor de opening in Victorie, de band die ruim 45 jaar tot de top van de Nederlandse bluesmuziek behoort. 


Zaterdag 24 september is het weer zo ver! - (foto: aangeleverd)

Laatste updates

Volg Alkmaar Shopping Night op Facebook en Instagram (alkmaarshopping) voor de laatste updates en acties of kijk op ww.alkmaarshopping.nl. Kijk voor het hele programma van het Bluesweekend programma op www.alkmaarbluesexpress.nl.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda