Agenda Harmonie Edam, december 2022

Algemeen
Erwin Nyhoff zingt Elvis.
Erwin Nyhoff zingt Elvis. (Foto: aangeleverd)

EDAM - Harmonie gaat het einde van het jaar in met veel verrassingen.

Zaterdag 3 december, Erwin Nyhoff zingt Elvis

Een solo en akoestische muzikale show met de beste songs van de grootste die er was: Elvis Presley! The King’ is een van de allergrootste namen uit de muziekgeschiedenis. Tijdens zijn actieve zangcarrière, nam hij meer dan 700 songs op met als hoogtepunten Always on My Mind, That’s Allright, Are You Lonesome Tonight, Hounddog, Heartbreak Hotel, Jailhouse Rock, Love Me Tender, Blues Suede Shoes, Suspicious minds, In The Ghetto en Don’t Be Cruel. Hij ontketende voor het eerst massahysterie tijdens concerten, wist in diverse stijlen uit te blinken en is ontelbare keren nagedaan. Zijn invloed is zo groot dat hij na zijn dood vaak in levende lijve werd gesignaleerd. In Elvis The Music komen zijn grootste hits (en meer!) voorbij in een unieke akoestische liveshow van Erwin Nyhoff. Aanvang 21.00 uur.

Zondag 4 december - JJ Cale Band - “The Breeze”

J.J. Cale deed pionierswerk voor artiesten als Eric Clapton en Mark Knopfler en schreef hits als ‘After Midnight’ en ‘Cocaine’. Toch werd hij nooit echt bekend bij de hoofdstroom van het grote publiek. De muzikale formatie ‘The Breeze’ is opgericht om werk van deze componist en gitarist te spelen.The Breeze is een initiatief van Edammer Peter Keuchenius. Al jarenlang idolaat van J.J. Cale, bracht Peter eind 2017 een zevental (ex-)plaatsgenoten bij elkaar: naast Peter zelf op de bas, zijn dat Peter Oudendijk en Cor Klein op gitaar, Ad Smits op toetsen en Henk van der Veer op drums. Samen met zanger Danny Veerman en achtergrondzangeres Katja Keuchenius (inderdaad dochter van) slagen ze erin de beroemde Cale-sound voor het voetlicht te brengen.

Zondag 11 december - bierwandeling Beer & Bites

Beer & Bites, een wandeling door Edam langs onze verschillende bedrijven. Bij elk bedrijf krijgt u een bijzonder hapje en een bijpassend speciaal bier. Mogelijk gemaakt door: De Prinsenbar, Thomas Café, grand café Harmonie, restaurant VIJF, restaurant Fortuna, restaurant La Galera, De Knijp, De Burghwall. Tickets te verkrijgen bij de verschillende horeca bedrijven.

Zondag 11 december - Genna en Jesse - retro soul en pop

Genna & Jesse worden gedefinieerd door een unieke alchemie die voortkomt uit de eigenzinnige chemie, ingewikkelde vocale harmonieën en vurige verhalen die hun songwriting en levendige optredens doordringen. Met gefluister (en soms gebrul) van folk, blue-eyed soul, jazz, blues, fakkelsong en populaire muziek uit de jaren ‘60 en ‘70, omvat hun zelfgekozen genre ‘retro soulpop’ niet volledig wat ze toveren in hun vrolijke liveshows en sensuele, weloverwogen albums. Geïnspireerd door hun romantische nomadische levensstijl, kunnen Genna & Jesse het beste worden omschreven als moderne troubadours, die luisteraars genereus een glimp van hun altijd bewegende wereld bieden met iets fris, waar en onafhankelijk. 16 uur, vrij toegang.

Vrijdag 16 december - DJ Rebel F en Luma

Aanvang 22.00 uur

Donderdag 22 december - Yorick van Norden - “McCartney & Me “

Zondag 1 januari - Nieuwjaarsgroeten

13.00 uur - DJ Faza, 16.00 uur - Loes Fabienne en Band, 19.00 uur - Jack Jonk en Friends, 21.00 uur - Sessie en nieuwjaars talenten presentatie.

Voor de sessie om 2100 uur roept de Harmonie een ieder die een muzikale groet wil brengen op contact op te nemen via info@harmonie-edam.nl. Je bent welkom als solo artiest, duo, beginnende band of muzikale act die nog eens het podium wil betreden. Voor de planning is het wel noodzakelijk vooraf te melden of en met wie je komt.