Jim na noodlottig ongeval overleden, verslagenheid op Don Bosco College is groot

112-nieuws
Het ongeval vond plaats op de Heideweg in Volendam.
Het ongeval vond plaats op de Heideweg in Volendam. (Foto: Inter VIsual Studio)

VOLENDAM - De 15-jarige Jim, leerling van 4 vmbo van het Volendamse Don Bosco College, is na een ernstig ongeval in de nacht van zaterdag op zondag rond halfeen op de Heideweg, later op de dag aan zijn verwondingen overleden. De verslagenheid in Volendam en op het Don Bosco College is enorm groot.

Een taxichauffeur reed Jim, die op de fiets zat, aan. De klap was dermate hard dat de jongen 50 meter verderop werd gevonden. Alle hulpdiensten kwamen in actie. Het slachtoffer werd gereanimeerd en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij later die dag overleden.

Op het Don Bosco College kwamen op zondagmiddag al veel leerlingen en bekenden van Jim samen om elkaar te troosten. Speciaal voor deze gelegenheid had de leiding van de school de deuren geopend. “Wij wilden daar niet mee wachten tot maandag”, aldus een woordvoerder van de school. 

De politie zoekt nog getuigen van het noodlottige ongeval. Ook degenen die een camera of beelden hebben in de omgeving van de Heideweg in Volendam worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie: 0900 8844.