Jan Schilder te gast bij LOVE radio Volendam

Algemeen
Jan Schilder te gast bij LOVE radio.
Jan Schilder te gast bij LOVE radio. (Foto: Pexels.com)

VOLENDAM - Zukke Zorgen is wekelijks te beluisteren op LOVE radio en natuurlijk via de website www.rtvlove.nl. Elke woensdag van 19.00 uur tot 21.00 uur besteedt het team van Zukke Zorgen aandacht aan een aspect van de zorg of is er aandacht voor onze lokale geschiedenis.

In een ongedwongen setting met afwisselende muziek, vaak gerelateerd aan het onderwerp, brengen Frans Keizer en Marieke Keizer de luisteraar allerlei informatie. Samen met technicus Klaas Bond is het altijd weer een gezellig avond, dus luistert u mee? Naast boeiende gasten wordt ook wekelijks gesproken met het CBW over activiteiten die georganiseerd worden voor de ouderen.

Vik

Woensdagavond 8 februari schuift Jan Schilder (Vik) weer eens gezellig aan bij Zukke Zorgen. Het is al weer een tijdje geleden dat Jan te gast was, maar gelukkig heeft hij een avondje vrij kunnen regelen om meer te vertellen over het levensverhaal van Bruining Schilder ‘Bruin van Kippie’. 

Bruin van Kippie

Bruin maakte deel uit van de ‘Grande Armée, het grote leger van Napoleon Bonaparte dat in 1812 Rusland wilde veroveren, samen met nog twee andere Volendammers. Deze tocht verliep rampzalig, van de 600.000 manschappen keerden er slechts 40.000 terug. Tijdens de terugtocht deserteerde een groot deel van het leger, waaronder Bruin van Kippie. Te voet wist hij met zijn twee Volendammer kameraden aan de Russische achtervolgers te ontkomen. Op deze barre tocht heeft Bruin veel meegemaakt en hij heeft daar ook nog veel over verteld aan zijn nazaten. Dit verhaal en natuurlijk over de mensen die nazaten zijn van Bruin vertelt Jan Vik vanavond in Zukke Zorgen. Een uitzending vol geschiedenis, muziek van zijn nazaten en mooie verhalen! Reden genoeg om dus woensdagavond 8 februari te luisteren naar Zukke Zorgen op LOVE radio!