Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk

Algemeen
Weekendje weg tijdens Valentijnsdag? Ook heerlijk natuurlijk! Maar met deze tips ben je pas écht origineel.
Weekendje weg tijdens Valentijnsdag? Ook heerlijk natuurlijk! Maar met deze tips ben je pas écht origineel. (Foto: Adobe Stock)

De Dag van de Liefde, oftewel Valentijnsdag komt er weer aan! Wil je een keer met iets originelers thuiskomen dan met een bos bloemen of doos chocolades in hartvorm? In dit artikel 4 Valentijnsdag-cadeaus waarmee je pas écht indruk maakt!

Wat geef jij je partner dit jaar voor Valentijnsdag? Is dat een vraag die alweer even door je hoofd spookt? We bieden je graag wat inspiratie!

4 écht originele Valentijns-cadeaus:

1. Kaartspel met vragen

Heb je een prille liefde of ben je misschien juist al wat langer bij elkaar met je partner? Dan bestaan er diverse kaartspellen met vragen om elkaar beter te leren kennen - zelfs na een paar jaar. Wat wist jij nog niet van de ander?

2. Stand van de sterren - gepersonaliseerd

Weet je nog op welke datum jullie elkaar voor het eerst de liefde verklaarden? Kusten? Of wanneer jullie je eerste date hadden? Verwerk deze datum (en eventueel het precieze tijdstip) in een sterrenposter. Op verschillende sites kun je deze sterrenhemel in postervorm bestellen, zoals Etsy, Bestecanvas of The Star Poster. Dat is pas een origineel Valentijnsdag-cadeau!

originele valentijnscadeaus valentijncadeau tips
Foto: Rodi.nl

3. Een echte (Polaroid-) fotocamera

Je hebt vast honderden - zo niet duizenden - foto’s van elkaar of bijvoorbeeld je gezin op je telefoon staan. Maar eerlijk: hoe vaak kijk je deze nog terug? Hoe leuk is het als je juist weer eens échte foto’s maakt van memorabele momenten? Bijvoorbeeld met een instant camera waarbij jouw foto’s na het klikken direct uit het toestel rollen? Maak een fotomuur op bijvoorbeeld je koelkast of toilet en je wordt dagelijks herinnerd aan die mooie momenten die zo dierbaar zijn!

4. Doos met complimenten (BUDGETTIP!)

Heel eerlijk: hoe vaak zeg je nog tegen je partner dat zij of hij er leuk uitziet? Lekker ruikt? Of wat hij of zij voor jou betekent? Vaak is dit iets voor het prille begin, maar wordt daarna voor lief genomen dat je blij bent met elkaar. 

Knutsel daarom eens een doos met bijvoorbeeld 365 kaartjes met complimenten/liefdesuitingen in elkaar. Je partner mag er dan elke dag een kaartje uit trekken en gaat met een glimlach naar haar of zijn werk! Of ook leuk: maak er een scheurkalender van!

valentijnsdag echt originele tips 2023
Kom je er echt niet uit? Dan zijn bloemen natuurlijk ook altijd goed! - Beeld: Pexels