Voorbereidingen KAASPOP in volle gang

Algemeen
KAASPOP is een cultureel muziekfestival voor jong & oud
KAASPOP is een cultureel muziekfestival voor jong & oud (Foto: Babiche Tervoort)

EDAM - Trek de agenda’s en noteer alvast zaterdag 3 juni! Vanaf 12:00 uur ‘s middags staat Edam die dag weer in het teken van het KAASPOP cultureel muziekfestival. Dat betekent weer volop genieten in de openlucht van fantastische livemuziek, diverse activiteiten en natuurlijk een hapje en een drankje.

De voorbereidingen zijn in volle gang voor het jaarlijkse festival, dat vanaf nu elk jaar op de eerste zaterdag van juni zal plaatsvinden. Aan alles wordt gedacht om een bruisend en gezellig festival neer te zetten: een veelzijdig programma met allerlei soorten muziek voor jong en oud, dans, diverse doe-activiteiten voor kinderen, lekkere en gezonde happen, goede faciliteiten en natuurlijk het culturele festivaltintje. 

Weergaloos

Vorig jaar was KAASPOP een weergaloos succes. Niet alleen had iedereen na alle Corona lockdowns zin in een feestje, het brede programma trok extra bezoekers naar het festival. Deze lijn zet de organisatie dit jaar door en momenteel wordt de laatste hand aan de line-up gelegd. Voorzitter Bert-Jan Wissink licht alvast een tipje van de sluier op: “KAASPOP 2023 opent weer feestelijk met de fanfare en het koor Afslag Edam. Zij hebben toegezegd met maar liefst 35 leden te komen! Daarna gaat het festival door tot 22.00 uur met een serie spannende optredens op alle 3 de podia, die we nog even geheimhouden. Wel kan ik verklappen dat de slotoptredens spectaculair worden! Houd onze Facebook- en Instagrampagina dus goed in de gaten.”   

Steun sponsoren        

Er komt heel wat bij een dergelijk festival kijken maar het organisatieteam van 10 vrijwillige muziekliefhebbers is goed op weg. “Samen met een klein legertje van 50 vrijwilligers die ons op de dag zelf helpen met opbouwen, opruimen, muntverkoop, opvang van vrijwilligers en artiesten en bardiensten draaien, zullen we er opnieuw een onvergetelijk festival van maken,” aldus Bert-Jan. Hij benadrukt hierbij dat KAASPOP gratis toegankelijk is en blijft dankzij de steun van lokale sponsors en de Gemeente Edam-Volendam. Ook bewoners en ondernemers spelen een onmisbare rol bij het festival. “Zonder hun steun en medewerking zouden we dit festival niet kunnen organiseren.” 

Zaterdag 3 juni staat Edam weer in het teken van KAASPOP