Bomen-poëziewandeling in Edam

Cultuur
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

EDAM – Op zondagochtend 23 april houdt IVN Waterland in samenwerking met essayist Adriaan Mercuur een bomen-poëziewandeling in Edam. 

Bomen zijn niet weg te denken uit ons leven, al zijn we ons daar niet alle dagen van bewust. In het voorjaar wanneer de bomen nog geen blad hebben lijken de bomen allemaal op elkaar. Toch kunnen we aan de knoppen, vorm, schors en aan nog veel meer de verschillen ontdekken wat voor iedere boom de bijzonderheden zijn. 

De wandeling gaat door het mooie historische Edam waar we op de vesting een aantal bijzondere stinzeplanten tegenkomen. Dit zijn planten die bloeien voordat de bomen bladeren krijgen. Tijdens de wandeling staan we stil bij een aantal bomen en vertellen de IVN-gidsen alles over bomen. 

We vertellen waarom een boom zijn bladeren laat vallen of wat een boom zelf doet tegen aantasting. Zo staan we ook even stil bij de boomgedichten die Adriaan Mercuur tijdens de wandeling op verschillende plaatsen zal voordragen.

Vertrek: busstation Edam 11.00 uur Kosten: 2,50 p/p (IVN leden gratis). Opgeven: José van der Lee 0299- 361807/ 0652103252. Let op: meldt u tijdig aan, er kan maar een beperkt aantal mensen mee.Zie ook www.ivn.nl/waterland

Afbeelding