‘Zijn wie je bent’ op zondagmiddag 1 oktober in kerkje Kwadijk

Cultuur
Van links naar rechts: Carla van der Veldt, Paul Rosenboom en Andrea Vos.
Van links naar rechts: Carla van der Veldt, Paul Rosenboom en Andrea Vos. (Foto: Linda Steenhuis)

REGIO - Het gezellige en intieme kerkje van Kwadijk is zondag 1 oktober decor van het programma ‘Zijn wie je bent’. Carla van der Veldt, Andrea Vos en Paul Rosenboom schotelen de bezoekers een combinatie van zang, gedichten en andere vertellingen voor. Het uitgangspunt is dat mensen weer meer behoefte hebben aan de inhoud. “Ik merk het aan onszelf en aan de omgeving. Dat oppervlakkige, niet jezelf kunnen zijn, staat steeds meer mensen tegen. Mensen raken zichzelf kwijt en willen zichzelf juist terug. Voor diegenen hebben we een geweldig leuk en interessant programma samengesteld”, vertelt Carla van der Veldt.

Carla, die naast zangeres tekstschrijver is en ook een gedchtenbundel (’Zoeken naar jezelf’) heeft geschreven, is de partner van zanger/componist Paul Rosenboom. Zij vormen het gezelschap ‘To Be’. Deze maakt muziek over hartservaringen, zielenroerselen en maatschappelijke, spirituele en universele bewustzijnsontwikkelingen. Met de kinderen erbij zingen Van der Veldt en Rosenboom verder nog in ‘La Familia’. Andrea Vos en Carla zijn al vanaf 1999 vriendinnen en collega’s bij verschillende producties. Andrea valt met enige regelmaat in bij ‘La Familia’. Het feit dat dit drietal samen optreedt, berust zeker niet op toeval. “Wij hebben elkaar leren kennen tijden de Reisopera en zijn vanaf dat moment dikke vriendinnen”, aldus Andrea Vos. Het trio wordt in het kerkje van Kwadijk op piano begeleid door Jan Willem Hoekstra.

Het programma van ‘Zijn wie je bent’ is breed en voor elk wat wils. De liedjes, variërend van solo’s, duetten, chansons en een vleugje opera,  zullen over het algemeen Nederlandstalig zijn met hier en daar een uitstapje naar Italië, Engeland en Frankrijk. De voorgedragen gedichten zijn - zoals de naam al doet vermoeden - tot steun om jezelf de vraag te stellen wie je nou eigenlijk echt bent en wat je wilt zijn. Vertellen en delen, daar gaat het zondagmiddag 1 oktober in het kerkje van Kwadijk om.

In het kerkje is plaats voor 100 bezoekers. Kaarten voor ‘Zijn wie je bent’ kosten 17,50 euro. Reserveren is noodzakelijk. Dat kan op twee manieren: een telefoontje naar Andrea Vos, 06 15835884. Of een mail naar contact@to-be.nl