Nederlands oefenen in Bibliotheek Monnickendam

Nieuws
Bibliotheek Waterland biedt u ook in Monnickendam de mogelijkheid om te oefenen met lezen, schrijven, praten en werken op de computer.
Bibliotheek Waterland biedt u ook in Monnickendam de mogelijkheid om te oefenen met lezen, schrijven, praten en werken op de computer. (Foto: Els Broers)

MONNICKENDAM - In Nederland hebben één op de zes volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak kunnen zij daardoor ook niet goed omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. De kans is groot dat iedereen wel iemand in zijn omgeving heeft die moeite heeft met schrijven of lezen. En hulp kan gebruiken. Met het NL plein biedt Bibliotheek Waterland nu ook in Monnickendam de mogelijkheid om te oefenen met lezen, schrijven, praten en werken op de computer.

Tijdens de Week van lezen en schrijven, van 8 tot en met 15 september, vraagt de Bibliotheek samen met Stichting Lezen en Schrijven aandacht voor het belang van een leven lang leren en ontwikkelen. Niemand is immers te oud om te leren.

Voor iedereen, voor nieuwkomers en Nederlanders, is het belangrijk om mee te kunnen doen in de samenleving. Een baan vinden of houden, informatie over je gezondheid begrijpen, kinderen helpen bij hun huiswerk, het beheersen van de taal is daarvoor een eerste vereiste. In de Bibliotheek Monnickendam zit er op maandag en dinsdag een vrijwilliger klaar voor mensen die graag beter Nederlands willen leren. En zo wekelijks samen te oefenen met praten, lezen, schrijven of op de computer te werken.

Om vrijblijvend kennis te maken met het NL plein en de vrijwilliger is er op maandag 18 september van 10.00 tot 11.00 uur een inloopochtend in de Bibliotheek Monnickendam. Voor deze ochtend is aanmelden niet nodig, voor de andere dagen is aanmelden verplicht.

NL plein – Nederlands oefenen – elke maandag van 10.00 – 11.00 uur en elke dinsdag van 11.00 – 12.00 uur – Bibliotheek Monnickendam, ’t Spil 19 – meedoen is gratis maar aanmelden is verplicht -voor meer informatie bel Karin Papadopoulos via 06 – 20 329 430.