Waterconcert op bijzondere locatie nabij Edam

Nieuws

EDAM - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier verzorgt zondag 5 juni een waterconcert in gemaal Purmer-Noord nabij Edam. Dit concert van Duo Leeghwater maakt onderdeel uit van de campagne 'Geef water de ruimte in je tuin'. Met deze campagne wordt duidelijk gemaakt dat met een water- en natuurvriendelijke inrichting van de tuin wateroverlast en watertekorten te beperken zijn.
Het Duo Leeghwater neemt op muzikale wijze het publiek mee in de wereld van water. Hoe kunnen we hier leven onder zeeniveau en hoe blijven we in de toekomst het water de baas? De locatie van een gemaal is de basis voor het concert. In woord, beeld en geluid komt het gemaal tot leven. Daarbij veranderen ook de spelers in een malende machine...
Belangstellenden zijn van harte welkom bij het waterconcert zondag 5 juni in gemaal Purmer-Noord, Purmerdijk E4, Edam. Er is inloop vanaf 13.30 uur en het concert begint om 14.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan tot vrijdag 3 juni via hhnk.nl/gemaalconcert. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier raadt belangstellenden aan er snel bij te zijn, want vol is vol.
Omdat er geen parkeergelegenheid is bij het gemaal, nodigen het hoogheemraadschap iedereen uit op de fiets te komen of gebruik te maken van vervoer met een busje dat vanaf 13.15 tot 14.00 uur heen en weer pendelt tussen het parkeerterrein bij Boon Edam en het gemaal. Het busje brengt bezoekers na afloop weer terug.
Buien worden steeds extremer en in de zomer hebben we vaker te maken met periodes van droogte. Uit een nulmeting naar het waterbewustzijn in Noord-Holland (I&O Research, oktober 2015) blijkt dat 79 procent van de inwoners graag meer wil weten over wat ze zelf kunnen doen om wateroverlast te beperken. Met deze campagne komt het hoogheemraadschap tegemoet aan deze vraag.