Nikita en Kelly voor de winkels.
Nikita en Kelly voor de winkels. (Foto: Evert Ruis)

Ondernemers Nikita en Kelly zijn buren: “Leuk om dromen waar te maken”

Partnerbijdrage

VOLENDAM - Toeval bestaat niet. De twee jonge ondernemers Nikita Visser (35) en Kelly Crielaard (27) begonnen eerder dit jaar vlak naast elkaar een onderneming op de Julianaweg in Volendam. Nikita opende het tweede filiaal van Cedille Speegoed, Kelly startte met Little-Me: een stijlvolle boutique in baby- en kinderkleding, luxe babykamers en exclusieve kinderwagens.

Nikita Visser herinnert zich hun eerste ontmoeting aan het begin van dit jaar goed. “Ik leidde al zes jaar een speelgoedwinkel op het Gelderlandplein in Amsterdam: Cedille Speelgoed. Omdat ik steeds weer de vraag kreeg om ook in de buurt van Volendam een vestiging te openen, ben ik op zoek gegaan naar een geschikt bedrijfspand. Dat vond ik op de Julianaweg. Kelly zat in het naastgelegen pand en kwam al snel even kennis maken.” De energieke Nikita is een harde werker die al jaren haar onderneming op haar eigen manier leidt. “Ik reis de wereld over om in te kopen: beurzen bezoek ik het liefste in mijn eentje, de meeste zakelijke beslissingen neem ik ook alleen.”  

‘We gaan voor de totale beleving’

Toch leidde haar ontmoeting met Kelly tot een bijzondere samenwerking. “Wij delen dezelfde visie. Van iedere dag willen we een feestje maken: voor onze klanten, ons team en onszelf. Dat betekent dat we, naast een kwalitatief hoogwaardig en zoveel mogelijk duurzaam assortiment, er alles aan doen om de klant blij te maken.”

‘Nee’ kennen ze niet

Het woordje ‘nee’ kennen ze niet. Kelly: “We doen er alles aan om de klant te helpen en dat doen we door een persoonlijk én eerlijk advies te geven. We gaan voor de totale beleving: van een geurig kopje koffie bij binnenkomst tot en met kleding die in beschermend vloeipapier en een luxe tas wordt verpakt. Nikita heeft voor haar assortiment het allerleukste inpakpapier dat er bestaat: dat is al een cadeautje op zich!” 

‘Klanten komen zelfs uit Groningen’

Little-Me voert luxe merken als First, Tartine Et Chocolat, Malvi & Co. en Il Gufo en bij Cedille Speelgoed kunnen klanten terecht voor onder andere Siku, Corolle, Djeco, Grimms, Magna-Tiles, Micro-Step en Steiff. Zowel Nikita als Kelly zoeken het in de inkoop voornamelijk over de grens. Kelly: “Daar komen de mooiste en meest bijzondere artikelen vandaan. Door social media en Pinterest weten mensen steeds beter wat er allemaal mogelijk is. En hoe leuk is het als je kunt helpen die dromen waar te maken!” ‘Oh, wat gaaf! Ken je deze nog van vroeger?! Corolle poppen: die ruiken zo lekker!’ Dit zijn de reacties van klanten waar Nikita blij van wordt. Nikita: “We hebben allebei een volwaardige online webshop waar we het complete assortiment aanbieden. Maar klanten vinden het toch het allerfijnste om de producten te zien, te voelen en te ruiken.” Kelly vult aan: “Klanten komen zelfs uit Groningen en Zwolle speciaal naar Volendam.”

 In Little-Me zorgen de zachte kleuren, ruime opzet en stijlvolle inrichting voor een haast serene omgeving, terwijl Cedille Speelgoed met haar kleurrijke assortiment een vrolijke en gezellige, maar vooral uitnodigende winkel is. De zaken vormen een perfecte aanvulling op elkaar: net als de twee ondernemers zelf.

Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Plofkraak in de haven van Volendam: veel schade, maar gelukkig geen slachtoffers 112-nieuws 1 aug, 10:35
Afbeelding
Gezocht: diëtist Partnerbijdrage 29 jul, 09:18
Afbeelding
Dierenarts waarschuwt voor grasaren: ‘Kans op blijvend letsel bij honden’ Algemeen 28 jul, 16:24
Afbeelding
Boerenverstand column 20 jul, 11:44
Afbeelding
Nieuwe folderlijn gidst en verleidt bezoeker door Laag Holland Algemeen 19 jul, 12:26
Afbeelding
Doe mee aan fotowedstrijd ‘Water. Geniet ervan!’ Algemeen 19 jul, 10:30
Afbeelding
Noord-Hollanders: deze zomer iets vaker een belletje of appje naar ouders of grootouders maakt verschil Oproep 18 jul, 17:41
Afbeelding
Presentatie jubileumboek Purmer 400 jaar Algemeen 14 jul, 13:16
Afbeelding
Studiefinancieringtips voor de zomer Algemeen 14 jul, 11:41
Afbeelding
Veilig zwemwater in de buurt Algemeen 14 jul, 11:05
Afbeelding
Concert van meisjeskoor Portsmouth High School Cultuur 13 jul, 15:14
Afbeelding
Ben jij een HR & Salaristopper? Partnerbijdrage 13 jul, 13:01
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Edam - Volendam

Op Rodi Edam - Volendam volg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam. Rodi Edam - Volendam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Edam - Volendam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam in je mailbox.