KRAS/Volendam wint NHV-beker voor negende keer in clubhistorie

KRAS/Volendam heeft de nationale beker gewonnen.
KRAS/Volendam heeft de nationale beker gewonnen. (Foto: aangeleverd)

VOLENDAM – KRAS/Volendam heeft de nationale beker gewonnen. In het goed gevulde Topsportcentrum in Almere waren de Volendammers met 29-25 te sterk voor Drenth Groep/Hurry-Up. Het is na 2006, 2007, 2009, 2010, 2012, 2013 en 2014 en 2019 de negende keer dat de club de NHV-beker wist te winnen.

De opening van de wedstrijd was voor Lucas Schneider. Hij wist in de eerste minuten van de wedstrijd twee penalty’s te verzilveren. Brent Riksten noteerde de eerste treffer namens Hurry-Up. Volendam sloeg een gaatje. Dankzij twee doelpunten van Robin Nagtegaal en een treffer van Jeroen Roefs kwam de ploeg uit het vissersdorp 5-2 voor.

Trainer Joop Fiege haalde zijn team naar de kant bij een stand van 7-3. René Jaspers scoorde tweemaal en Daniel Tako deed ook een duit in het zakje. Namens Volendam zette Robin Nagtegaal daar één goal tegenover, waardoor Hurry-Up terugkwam tot 8-6. Keeper Evan de Lange vertolkte een glansrol. Door zijn verdienste kwam Hurry-Up niet dichterbij. Volendam liep uit naar 11-7.

Een tijdstraf voor Jordy Baijens gaf Hurry-Up de gelegenheid om weer in het juiste spoor te komen. Ze speelde de overtalsituatie goed uit en verkleinde het gat naar 11-9. Stefan van Gils schoot de bal hard tegen de touwen. Nadat Volendam opnieuw tegen een tijdstraf aan liep wist Hurry-Up voor het rustsignaal de aansluitingstreffer te maken via Harm Meijer en Valter Soares. Beide ploegen zochten de kleedkamer op bij een stand van 12-11.

Evenwicht

Aan het begin van de tweede helft bracht René Jaspers beide ploegen in evenwicht vanaf de penaltystreep. Volendam scoorde twee keer op rij. Na een rode kaart voor Jeroen Roefs (3x twee minuten) wist de ploeg van Joop Fiege de stand opnieuw gelijk te trekken (14-14). Beide ploegen kwamen minutenlang moeilijk tot scoren. Volendam pakte de draad weer op. Vier keer op rij wisten zij de Drentse keeper te verschalken. Via Robin Nagtegaal, tweemaal José Pocas en Lucas Schneider kwam Volendam 18-14 voor.

De jonge talentvolle keeper Evan de Lange had meerdere goede reddingen in huis. De marge tussen de teams schommelde tussen de drie á vier goals. Lucas Schneider liet een mooi kunststukje zien. Hij maakte zijn zevende treffer van de wedstrijd door een vlieger prachtig af te ronden. Hoekspeler José Pocas en Robin Nagtegaal lieten ook zien over veel scorend vermogen te beschikken. Beide hoekspelers kregen een vijfde streepje achter hun naam, waarmee ze de stand naar 23-17 tilden.

Gretig

Jort Neuteboom moest twee minuten op de bank plaatsnemen. René Jaspers maakte daar gretig gebruik van. Vanaf de zevenmeterstreep schoot hij raak. De aanval daarop wist hij het lege doel te vinden. Volendam bleef geconcentreerd spelen. Tim Roefs en Lucas Schneider brachten de ploeg van Geert Hinskens in het zadel (26-20). De beslissing in de wedstrijd was gevallen. Namens Hurry-Up wisten routinier Ronald Suelmann, Sjoerd Boonstra en René Jaspers, goed voor maar liefst tien doelpunten, nog te scoren. Volendam gaf de zege niet meer uit handen. Tim Roefs bepaalde de eindstand op 29-25.

KRAS/Volendam - Drenth Groep/Hurry-Up (29-25)
KRAS/Volendam: Evan de Lange, Robin Nagtegaal (5), José Pocas (6), Thimo Axt, Roy Loch, Jeroen Roefs (2), Evert Kooijman, Jordy Baijens (3), Jelmer de Vries, Lucas Schneider (9), Stefan van Gils (2), Pieter van der Velden, Jort Neuteboom, Craig McClelland, Dave de Waal, Tim Roefs (3).

Drenth Groep/Hurry-Up: Harm Meijer (1), Daniel Tako (2), Sjoerd Boonstra (2), Sander Bos (2), Valter Soares (2), Tiago Azenha, Patrick Miedema (2), Bernie Vermeer, David Ferreira, Ronald Suelmann (2), Nicolai Schoemaker (1), Ruben Fiege, Goncalo Gracio, Brent Riksten (1), Boris Tot, René Jaspers (10).
Scheidsrechters: Van de Beek/Egberts.