Vacature: VHC Jongens zoekt orderpickers!

Zakelijk
In de nachtelijke uren gaat bij VHC Jongens de bedrijvigheid gewoon door.
In de nachtelijke uren gaat bij VHC Jongens de bedrijvigheid gewoon door. (Foto: VHC Jongens)

OOSTZAAN – Op zoek naar een boeiende baan? Bij een toonaangevend bedrijf? In een prettige sfeer? Met alle ruimte om door te groeien? Kom werken als orderpicker bij horecagroothandel VHC Jongens. Je moet wel een nachtdier zijn, want de werktijden lopen van 19.00 tot 4.00 uur. Alvast kennismaken? Bezoek de open avond op woensdag 29 maart van 19.00 tot 20.30 uur en laat je rondleiden. 

In het immense pand aan de Ambacht 3, groot genoeg om er enkele vliegtuigen te kunnen stallen, raak je niet snel uitgekeken. Daar komt de verslaggever van deze krant op deze namiddag gaandeweg achter. Er is hem een kijkje achter de schermen gegund en manager Ed Vleugel en leidinggevende Kees Schilder gaan hem voor. Rolluiken openen zich en zo gaat het van de ene afdeling naar de andere. Ruime sorteringen groente en fruit, breed scala aan vers vlees uit de eigen slagerij, hoog opgestapelde kratten frisdrank, rekken volgeladen met droogproducten, je kunt het zo gek niet bedenken of het bedrijf heeft het in huis.

Dit is ’s nachts het domein van de orderpickers. Onder leiding van Kees verzamelt een ploeg van zestig, zeventig man sterk vlot en efficiënt de bestelde producten zodat ze op tijd in de vrachtwagens kunnen worden geladen. Die rijden elke ochtend met tientallen tegelijk door heel Nederland, maar ook naar België, om de bestellingen af te leveren. De bestemmingen zijn zeer divers, van sterrenrestaurants tot bedrijfskantines en verenigingen. 

Sportieve uitdaging

Het is hard werken, maar het gebeurt in een prettige sfeer. Centraal staat de sportieve uitdaging, in teamverband de doelstellingen halen. Ed Vleugel: “En het lukt altijd, want iedereen doet mee. Desnoods springt het kantoorpersoneel bij.” Kees Schilder: “We laten geen klant zitten. En als we de deadlines halen, geeft dat altijd weer veel voldoening.”

In de groei

Hiermee raakt Kees de kern. Want de deadlines halen, de klus met zijn allen op tijd klaren, dat is nu juist de charme van dit werk. En dat is goed om te weten, want VHC Jongens zit in de groei en is op zoek naar een stuk of twintig nieuwe orderpickers voor in de nachtelijke uren. Ambitieuze types die juist ’s nachts tot leven komen en dol zijn op variatie. 

Maar ook mensen die willen doorgroeien. Ed Vleugel: “Meegroeien met het bedrijf, juist die mensen zoeken we. Hier zit je nooit op een dood spoor.”

Kees Schilder: “Bij alle nieuwe medewerkers kijken we naar hun capaciteiten. Voor degenen die willen doorgroeien, zijn er verschillende mogelijkheden.”

Reuzenstappen

Waar kom je als nieuwe werknemer terecht? Bij een gepassioneerd familiebedrijf, ooit begonnen als kleine melkboer in de Amsterdamse Jordaan, dat reuzenstappen heeft gemaakt en is uitgegroeid tot een toonaangevende horecagroothandel. 

Familiebedrijf

Ed Vleugel: “Het is van oorsprong een familiebedrijf en die sfeer heeft het nog steeds. Een warm bedrijf, waarbij iedereen aanspreekbaar is. Een bedrijf dat niet alleen denkt in cijfers, maar ook in mensen. We kijken niet naar leeftijd en ook niet naar diploma’s. Liever een MBO-denkniveau dan een MBO-papiertje.”

Naast uitdagend en gevarieerd werk en een gezellige werksfeer biedt VHC Jongens een goed salaris, een nachttoeslag en elke nacht een goede maaltijd, vers bereid door de eigen chef-kok.

Bezoek de open avond

Meer weten? Kijk op https://www.werkenbijvhcjongensbv.nl. Of bezoek de open avond op woensdag 29 maart. VHC Jongens is gevestigd op Ambacht 3 in Oostzaan.

Kees Schilder (links) en Ed Vleugel.