Rommermarkt
Rommermarkt (Foto: aangeleverd)

Rommelmarkt en open huis in Kwakershof

Algemeen

ENKHUIZEN – Woongemeenschap Kwakershof houdt zaterdag 13 april aan het Kwakerspad tussen 10.00 en 13.00 uur de jaarlijkse rommelmarkt met open huis. Er zijn diverse appartementen te bezichtigen. Voor iedereen is er een verse kop koffie of thee.

De open-huis-formule gebruikt Kwakershof om in contact te komen met mensen die meer willen weten over Kwakershof en het dagelijks reilen en zeilen in de woongemeenschap. De rommelmarktopbrengst wordt gebruikt voor de verfraaiing van de gemeenschappelijke ruimtes. Voordelen van inschrijven als aspirant-lid Bezoekers kunnen vrijblijvend kennismaken met de faciliteiten van Kwakershof en de bewoners. Appartementen die vrijkomen worden verhuurd via woningcorporatie Welwonen aan aspirant-leden tussen de 55 en 70 jaar. Inschrijven als aspirant-lid verloopt via de woongemeenschap. Eenmaal lid, dan kunnen aspirant-leden desgewenst deelnemen aan wekelijkse activiteiten zoals happy hour op zaterdag, biljarten, klaverjassen en andere gezelschapsspellen. Ook zijn ze van harte welkom op de BBQ. Een mooie manier om elkaar alvast te leren kennen.

Groene binnentuin

De bewoners van Kwakershof hebben hun eigen woning. Het is net als wonen in een buurt; mensen kennen elkaar en zijn betrokken. Wat Kwakershof als extra heeft, zijn de gemeenschappelijke ruimten en voorzieningen waar alle bewoners gebruik van maken. De groene binnentuin bijvoorbeeld, met meerdere zitjes. Het is er goed vertoeven met een boek, puzzel of handwerkje. Verder zijn er een gezellige recreatiezaal met een bar en een biljart, een hobbyruimte en een fietsenberging. Kwakershof is een actieve woongemeenschap. Er wordt wekelijks van alles georganiseerd, maar deelnemen is uiteraard vrijwillig. Ook met Kerstmis en op oudejaarsavond hoeft niemand alleen te zijn. Er is een kerstmaaltijd en op de laatste dag van het jaar zijn er diverse activiteiten.

Afbeelding
Vrijwilligers informatieochtend Zuiderzeemuseum Algemeen 31 jan, 12:15
Afbeelding
Wijdenes start eigen Repaircafé Algemeen 31 jan, 08:45
Afbeelding
Wethouders overhandigen geldkrant boordevol tips om te besparen Algemeen 30 jan, 08:26
Afbeelding
Ontmoetingsdag 'Samen in Enkhuizen' Algemeen 29 jan, 12:00
Afbeelding
Keurmerk voor streekomroep WEEFF Algemeen 27 jan, 11:27
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
SED-gemeenten komen met de 'geldkrant': tips om te besparen Algemeen 26 jan, 08:45
Afbeelding
Grote Westfriesland Debat in Martinuscollege Grootebroek Algemeen 25 jan, 14:54
Afbeelding
Celliste Lucia Swarts in de Drom Algemeen 25 jan, 14:51
Afbeelding
Kookclub voor mensen met dementie Algemeen 25 jan, 08:30
Afbeelding
Bibliotheek Stede Broec opent jongerenvloer Algemeen 24 jan, 12:05
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:05
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Enkhuizen

Op Rodi Enkhuizen volg je het laatste nieuws uit Enkhuizen. Rodi Enkhuizen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Enkhuizen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Enkhuizen in je mailbox.