Renske Rietbergen neemt op 1 juli officieel het stokje over van Ron Koopmeiners.
Renske Rietbergen neemt op 1 juli officieel het stokje over van Ron Koopmeiners. (Foto: aangeleverd)

Renske Rietbergen nieuwe directeur SailWise

Algemeen

ENKHUIZEN - Renske Rietbergen is de nieuwe directeur van SailWise, de Enkhuizer organisatie die watersportvakanties mogelijk maakt voor mensen met een beperking. Op 1 juli neemt zij officieel het stokje over van Ron Koopmeiners, die ruim een jaar aan het roer stond als interim directeur.

Bekend gezicht

Renske is geen onbekende van SailWise. In de jaren 80 was zij lange tijd actief als vrijwilliger bij de stichting. Renske: “Ik heb toen ervaren wat een positieve impact de watersportvakanties van SailWise op mensen met een beperking hebben. Behalve een mooie, ontspannen tijd op het water, krijgt het zelfvertrouwen van veel deelnemers een boost. SailWise weet mensen te motiveren om nieuwe dingen te proberen. Dit inspireert hen om ook in het dagelijks leven een volgende stap te zetten. Bovendien komen vrijwilligers op een laagdrempelige manier in contact met mensen met een beperking en hebben een fantastische tijd samen. Op deze manier draagt SailWise al meer dan 45 jaar bij aan een inclusieve samenleving.”

Kennis en ervaring

Renske Rietbergen werkte ruim 25 jaar als Directeur Innovatie & Marketing bij AWVN, de grootste werkgeversvereniging van Nederland. Zij heeft leiding gegeven aan de vernieuwing van de producten en diensten van AWVN en de professionalisering van de organisatie. “Door haar jarenlange ervaring en kennis op het gebied van marketing, leiderschap en inclusief werkgeverschap, haar voorliefde voor de watersport en haar grote netwerk zijn we enorm enthousiast met de overstap die Renske naar SailWise maakt”, vertelt Rob Klifman, voorzitter van de SailWise Raad van Toezicht. “We zien in Renske een energieke, verbindende en vernieuwende directeur.”

Toekomstbestendigheid SailWise

SailWise maakt door de coronacrisis een moeilijke tijd door. Gelukkig gloort er licht aan het einde van de tunnel en heeft de organisatie er vertrouwen in dat dit jaar veel watersportactiviteiten weer door kunnen gaan. Renske wil volgend jaar minimaal weer op het niveau van voor de coronacrisis zitten, zodat ook de tweemastklipper Lutgerdina - na 2 jaar aan de wal te hebben gelegen - weer gaat varen. Ze streeft naar een financieel gezonde organisatie, grotere bekendheid en verdere professionalisering van SailWise.

Zeilen voor mensen met handicap

SailWise is de enige organisatie in Nederland die watersportvakanties voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking aanbiedt. De stichting gaat uit van de filosofie dat watersport en actieve vakanties een ideaal middel zijn om bij te dragen aan de zelfstandigheid van mensen met een beperking. Deelnemers kunnen zich individueel inschrijven op een reis, maar ook mytylscholen, revalidatiecentra en woonvormen komen jaarlijks naar één van de SailWise-locaties in Enkhuizen, Loosdrecht en Elahuizen.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Enkhuizen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:50
Afbeelding
Kom naar Foodtruckfestival Enkhuizen Algemeen 5 aug, 08:33
Afbeelding
Man gewond in Compagnieshaven tijdens aanmeren 112-nieuws 4 aug, 17:27
Afbeelding
Lisa leest voor Vrijwilligerspunt Partnerbijdrage 4 aug, 08:30
Afbeelding
Vuurtoren de Ven in de steigers Algemeen 4 aug, 08:00
Afbeelding
Schrijf je in voor de Hemmeromloop Drechterland Algemeen 2 aug, 12:00
Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Kunstproject ’t Kunstplein, Lang Leve Kunst Algemeen 2 aug, 08:50
Afbeelding
Aanleg verlengde Cor Schipperpad vertraagd vanwege bedreigde diersoort Algemeen 1 aug, 14:25
Afbeelding
Nieuwe kinderspeurtocht ‘Kraak de code Enkhuizen’ groot succes Algemeen 1 aug, 11:00
Afbeelding
Bestuurder bestelbus onwel en rijdt tegen hekwerk De Koepoort 112-nieuws 29 jul, 15:47
Afbeelding
Dierenarts waarschuwt voor grasaren: ‘Kans op blijvend letsel bij honden’ Algemeen 28 jul, 16:24
Afbeelding
Brand op bootje in jachthaven 112-nieuws 28 jul, 08:54
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Enkhuizen

Op Rodi Enkhuizen volg je het laatste nieuws uit Enkhuizen. Rodi Enkhuizen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Enkhuizen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Enkhuizen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief