Geslaagd Zomerfestijn en Donutdag

Algemeen
Welkom bij de DonutDag!
Welkom bij de DonutDag! (Foto: Barend Hoekstra)

BOVENKARSPEL - Vrijdag 4 juni jl. organiseerde het Leger des Heils locatie in Bovenkarspel de jaarlijkse donutdag. Dit deden zij in combinatie met het zomerfestijn van stichting Kindgericht Werken. Een geslaagde warme zomerdag waar verschillende activiteiten voor minima werden georganiseerd en daarnaast ook nog drie spiksplinter nieuwe fietsjes werden verloot bij de zomerloterij

Gratis ijsjes, lolly’s, donuts en limonade

Vele verschillende activiteiten

“Het was een supermiddag. De kids hebben de grootste lol gehad. Ze hebben genoten van verschillende oud-Hollandse spelen zoals blik gooien, koekhappen en een grabbelton geregeld door Stichting Kindgericht Werken. Het Leger des Heils had gratis ijsjes, lolly’s en limonade voor de kids” geeft Marianne aan.

Gratis fietsjes

Het knalfeest was compleet uitverkochte zomerloterij waarbij onder andere drie gloednieuwe fietsjes verloot werden. De fietsjes werden afgelopen week door Egbert Wubbema van Leger des Heils Bovenkarspel en Marianne de Vries van Kindgericht Werken in ontvangst genomen en kwamen bij Jan en Lida Kooijman van Fietsjes voor minima vandaan. Naast de fietsjes werd er ook een televisie met dvd-speler verloot.

Positiviteit bereiken

Marianne, de oprichtster van stichting Kindgericht Werken, komt op voor gezinnen die onder de armoedegrens leven en strijdt tegen eenzaamheid. Met het zomerfestijn hoopt ze nog meer mensen te kunnen bereiken en vanuit daar nog beter kunnen helpen.

“Eenzaamheid bestaat in alle doelgroepen op verschillende manieren. Dit wil ik verminderen, tegengaan en bestrijden door allerlei activiteiten te organiseren. Offline en online en in samenwerking met meerdere samenwerkingspartners. Met leuke activiteiten wordt een stuk positiviteit bereikt bij de mensen. En vanuit daar kunnen de mensen de problemen die er zijn beter hanteren”.

Samenwerking

“Door al deze samenwerkingen willen wij aan de inwoners van Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland, en de omliggende gebieden gemeenten zoals Hoorn en Medemblik, laten zien dat we samen één vuist vormen. Dat we samen sterk staan. En dat de drempel helemaal niet zo hoog is” aldus Marianne.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op www.kindgerichtwerken.nl.

Gratis ijsjes, lolly's, donuts en limonade voor alle kinderen tijdens het zomerfestijn.