Stap in de fluisterboot van IVN Westfriesland

Algemeen
Het Streekbos Paviljoen met fluisterboot De Wilskracht.
Het Streekbos Paviljoen met fluisterboot De Wilskracht. Foto: aangeleverd

BOVENKARSPEL - Stap in fluisterboot de Wilskracht en beleef het Streekbos op het water voor een totaal andere kijk op de natuur op en onder water. Hoe voelt een plompenblad aan en wat zoeken die meerkoeten tussen het riet? Wat is er zo bijzonder aan de zaden van de Gele lis? Tijdens het varen wordt de historie over de polder en natuureducatie op leuke, educatieve manier verteld.

Zondag 18 juli wordt er twee maal gevaren: om 13.30 tot 14:30 en om 15:00 uur tot 16:00 uur. Verzamelen bij IVN in het Streekbos Paviljoen om van daaruit in de afgemeerde boot te stappen. Kosten voor IVN & KNNV leden gratis (vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld). Niet leden 3,50 euro. Kinderen onder de 12 jaar (onder begeleiding) varen gratis mee. Hun tocht wordt gesponsord door ABZ Seeds uit Andijk.

Aanmelden Fluisterboot

Aanmelden via vaarexcursies@ivn-westfriesland.nl vóór 17 juli 17.00. Zie: www.ivn-westfriesland.nl. Voor deelnemers staat de veiligheid voorop, alleen bij onweer wordt er niet gevaren. De elektrisch aangedreven schuit is niet overdekt. voldoet echter wel aan alle vereiste vaarvoorschriften.