Het gaat door: Foodtruck Festival Enkhuizen!

Algemeen
Dit weekend: grootste openluchtterras van Enkhuizen: Landje van Top bij De Drom.
Dit weekend: grootste openluchtterras van Enkhuizen: Landje van Top bij De Drom. Foto: aangeleverd

ENKHUIZEN - Het landje van Top bij de Drommedaris is de ultieme plek om met het hele gezin of vriendenclub heen te gaan. Het foodtruck festival - met ruim 15 keukens op wielen met omder andere de Wijn & Bubbelbar - vormt het toneel voor een smakelijk en bruisend weekend vrijdag 13 tot en met zondag 15 augustus. Met elke dag live muziek.

Van Thais streetfood tot Griekse köfte, van Nederlandse poffertjes tot Mexicaanse enchilada’s

Alle deelnemende trucks staan te popelen om heerlijke gerechten te bereiden. Van gevulde hete piepers met pulled pork en oer Hollandse poffertjes tot een traditioneel portie ambachtelijke gebakken friet, een smoothie en een typisch Engelse stoof. Maar ook Thaise streetfood, vegan Love Bites en Spaanse churros: het is komend weekend drie dagen lang Bourgondisch genieten. Voor kleine kinderbuikjes en fanatieke fijnproevers.

Wijn, bubbels, cocktails en streekbieren

Proost op het leven en bestel een verfrissende Pinot Grigio, een verleidelijk zachte rosé Garacha
of een Salentijn Malbec die smaakt naar chocolade en bramen. Maar laat je je graag smakelijk verrassen, dan is de mini wijnproeverij echt iets voor jou! Nieuw is de Wijn & Bubbelbar met luxe en zeer geliefde Champagnes in de variaties Brut, Rosé en Ice Impérial. Hou je meer van een speciaalbiertje, dan kun je kiezen uit een verfrissende droge saison (Krijtje),
een fruitige I.P.A. (PI) een dorstlessende blond (Juffie) of een Belgian style tripel (Strafwerk). Vanzelfsprekend kun je bij de bar ook een biertje van de tap, frisdranken, Slush Puppy, water, Prosecco of een zomerse Sangria met vers fruit bestellen.

Bij De Drommedaris zijn heerlijke cocktails te bestellen

Er is live muziek in de middag in een ongedwongen sfeer: aangename decibellen en bekende luisterliedjes, klassieke meezingers en herkenbare hits uit de 70’s, 80’s en 90’s. Vier het leven als nooit tevoren en schuif aan op het grootste openlucht terras van Enkhuizen. Het voelt als een uit de hand gelopen maar oh zo gezellige familiereünie en wie wil dit nou niet na een te lange periode waarin er bijna niets kon….

Testen hoeft niet. Er wordt ook niet gewerkt met kaartverkoop. Reserveren ter plekke bij de ingang, waar ook de triage vragen, vanwege corona, worden gesteld. De toegang is 2 euro per persoon, kinderen onder de 12 jaar kunnen gratis naar binnen.

Openingstijden Landje van Top Food Truck Festival

Vrijdag van 15:00 tot 21:00

Zaterdag van 12:00 tot 22:00

Zondag van 12:00 tot 21:00

Kom bij voorkeur op de fiets of lopend.