Wij geven tips voor surprises die (bijna) niet kunnen mislukken.
Wij geven tips voor surprises die (bijna) niet kunnen mislukken. (Foto: Adobe Stock)
Rodi Tips

Last-minute Sint surprises

Algemeen

Leuk hoor, een surprise maken. Maar als je weinig tijd en inspiratie hebt is het alsnog knap lastig. Wij geven tips voor surprises die (bijna) niet kunnen mislukken!

Maak je een surprise voor een dierenliefhebber, dan knutsel je gewoon zijn of haar lievelingsdier in elkaar. Neem een grotere en kleinere kartonnen doos (voor het lijf en de kop), waarbij de laatste half op de grote doos komt te liggen. Verpak, verf of spuit de dozen in de juiste kleur. Wil je het eenvoudig houden, dan hoef je het dier alleen nog maar van oren, mond, ogen en haren of veren te voorzien. Wees hierbij creatief met materialen! Heb je iets meer tijd, dan kun je van wc-rollen pootjes erbij maken.

Wereldbeker

Heb je het lootje van een sportfan getrokken? Maak dan een award of wereldbeker. Een kartonnen doos van bescheiden formaat dient als ‘standaard’. Hierop plaats je een sportattribuut. Denk aan een bal, voetbalschoen of tafeltennisbatje. Belangrijk is dat je het attribuut ‘veilig’ op je doos kan bevestigen, bijvoorbeeld met wc-rollen of kurken. Daarna mag je het attribuut goud of zilver verven/spuiten en er een leuke tekst op plakken. Overigens kan zo’n trofee ook gegeven worden aan de ‘beste’ koffiedrinker, truienbreier of schilder!

Voor fanatieke (thuis)bakkers, koks en zoetekauwen kun je met een paar dozen van verschillende groottes een mooie taart met meerdere lagen maken. Pak ze in met gekleurd papier of folie, versier ze met (crèpe)papier, stickers, lintjes of bijvoorbeeld plastic figuurtjes (fruit, bloemen). Vergeet er niet wat strooigoed op te leggen!

Lipstick voor de dames

Voor een vrouw die er altijd goed verzorgd uitziet maak je een lippenstift. Neem een keukenrol en knip de bovenkant schuin af. Beplak het onderste deel met wit papier (dit wordt de houder) en maak het bovenste deel de kleur die je wil (rood!). Het mooiste is om in het midden nog een klein dun zwart lijntje te plakken, zodat de splitsing nog duidelijker is! Vergeet niet de onder- en bovenkant af te dekken! Print een logo of merk uit en plak deze op de lipstick voor de finishing touch. 

Wil je een surprise maken voor een bierliefhebber of iemand die graag uitgaat, doe hem of haar dan een thuistap of beertender cadeau. Verpak een grote kartonnen doos, waar aan de voorkant een deel uitsteekt, in de juiste kleur (papier). Maak daarna met wc- en keukenrollen de tap en omwikkel deze met aluminiumfolie. Maak je tap af met een kleurenprint van een bierlogo en/of plak een bierviltje op de tap voor een groots effect. Let op: vergeet niet het cadeau in je surprise te verstoppen! Biertje?

Aan de slag met knutselen!
Afbeelding
Verduurzaming Het Streekbad en voetbalvereniging Spirit Algemeen 31 jan, 12:46
Afbeelding
Vrijwilligers informatieochtend Zuiderzeemuseum Algemeen 31 jan, 12:15
Afbeelding
Wijdenes start eigen Repaircafé Algemeen 31 jan, 08:45
Afbeelding
Wethouders overhandigen geldkrant boordevol tips om te besparen Algemeen 30 jan, 08:26
Afbeelding
Ontmoetingsdag 'Samen in Enkhuizen' Algemeen 29 jan, 12:00
Afbeelding
Keurmerk voor streekomroep WEEFF Algemeen 27 jan, 11:27
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
SED-gemeenten komen met de 'geldkrant': tips om te besparen Algemeen 26 jan, 08:45
Afbeelding
Grote Westfriesland Debat in Martinuscollege Grootebroek Algemeen 25 jan, 14:54
Afbeelding
Celliste Lucia Swarts in de Drom Algemeen 25 jan, 14:51
Afbeelding
Kookclub voor mensen met dementie Algemeen 25 jan, 08:30
Afbeelding
Bibliotheek Stede Broec opent jongerenvloer Algemeen 24 jan, 12:05
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Enkhuizen

Op Rodi Enkhuizen volg je het laatste nieuws uit Enkhuizen. Rodi Enkhuizen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Enkhuizen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Enkhuizen in je mailbox.