Nationale Voorleesdagen in de Westfriese Bibliotheken
Nationale Voorleesdagen in de Westfriese Bibliotheken (Foto: aangeleverd)

Nationale Voorleesdagen in aantocht

22 jan, 10:30 Algemeen

REGIO - Bij de Westfriese Bibliotheken gaan binnenkort de Nationale Voorleesdagen van start. Ongeveer anderhalve week lang, van 26 januari tm 5 februari, kunnen ouders met hun kinderen terecht voor leuke activiteiten rondom het Prentenboek van het jaar. Ditmaal is dat ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp met illustraties van Kees de Boer. Je hebt geen coronatoegangsbewijs nodig voor een bezoek aan de bibliotheek.

Uit onderzoek van Stichting CPNB en Stichting Lezen blijkt dat ouders graag meer tijd willen spenderen aan het voorlezen van hun kinderen. Hierbij is tijdsgebrek voor ouders het grootste obstakel. Ook zijn ouders toe aan voorleestips voor een betere leeservaring. Tijdens de Nationale Voorleesdagen spelen bibliotheken hierop in en kun je voor verschillende activiteiten en tips terecht.

Monsters vangen in de bibliotheek

Bij de Westfriese Bibliotheken kun je elke week genieten van een voorleesverhaal en nieuwe boeken uitzoeken voor thuis. Tijdens de Nationale Voorleesdagen is de bibliotheek echter een gevarenzone geworden. Monsters zijn ontsnapt uit boeken en ze eten alle letters op. Grijp samen met je kind een schepnet bij de ingang en help mee om de monsters te vangen. Achteraf wacht een leuke beloning.

Aanmelden

Voor een bezoek aan de Westfriese Bibliotheken heb je geen coronatoegangsbewijs nodig. Als je kind nog niet lid is kun je direct een gratis jeugdabonnement aanvragen en krijg je tijdens de Nationale Voorleesdagen het knuffeltje cadeau van het Prentenboek van het Jaar (zolang de voorraad strekt). Voor meer informatie over de Nationale Voorleesdagen kijk je op: www.westfriesebibliotheken.nl/nvd.

Prentenboek van het jaar

Een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen, boekhandelaren en leerkachten koos het Prentenboek van het Jaar 2022. Hier volgt een synopsis van het boek: ‘Maar eerst ving ik een monster is een ode aan het voorlezen. Het laat zien hoe ouder en kind samen met een verhaal bezig zijn. Het uitstellen van het daadwerkelijke naar bed gaan is voor veel ouders en kinderen herkenbaar. Dat voorlezen leuk én spannend is en de fantasie prikkelt, komt in dit verhaal mooi naar voren. De paginagrote illustraties zijn gedetailleerd met monsters in alle soorten en maten, waardoor je blijft kijken en ontdekken. Het is een boek waar het samenspel tussen tekst en beeld heel belangrijk is en waar het (voor)leesplezier vanaf spat. En is het verhaal uit? Dan begint het gewoon weer van voren af aan.’

Het Prentenboek van het jaar.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Enkhuizen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Frank Willems beschildert soci.bike kunstfiets Algemeen 21 mei, 11:00
Afbeelding
Opening Pearle Studio Bovenkarspel Algemeen 20 mei, 13:25
Afbeelding
Nieuwe tentoonstelling Sow to Grow Algemeen 20 mei, 10:15
Afbeelding
Ben jij een waterbaas? Doe de Waterbazencheck Algemeen 20 mei, 08:00
Afbeelding
Twee locaties voor Jazz Festival Enkhuizen Algemeen 20 mei, 08:00
Afbeelding
Creatief schrijven in Schrijfcafé Enkhuizen Algemeen 19 mei, 17:05
Afbeelding
Pianotalent Wouter Harbers komt naar Oosterblokker Algemeen 19 mei, 13:15
Afbeelding
SailWise kampt met vrijwilligerstekort Algemeen 19 mei, 10:41
Afbeelding
Botsing op de Gerard Brandtweg Enkhuizen 112-nieuws 19 mei, 09:00
Afbeelding
De Enkhuizer Bridgeclub: ‘gezamenlijk bridgen en deze gezellige sfeer vasthouden’ Algemeen 19 mei, 08:30
Afbeelding
Mini-boekenmarkt Streekbos Algemeen 18 mei, 12:39
Afbeelding
Vijftigjarige jubileum Schermclub Enkhuizen Algemeen 18 mei, 09:11
Afbeelding
Noord-Hollands beste ondernemingen kiezen: eervol en pittig Algemeen 17 mei, 19:20
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Enkhuizen

Op Rodi Enkhuizen volg je het laatste nieuws uit Enkhuizen. Rodi Enkhuizen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Enkhuizen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Enkhuizen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief