Expositie in Museum Sow to Grow Enkhuizen

Algemeen
Sow to Grow Enkhuizen.
Sow to Grow Enkhuizen. (Foto: JBA van Berkel)

 ENKHUIZEN - Het Interactieve Museum Sow to Grow in Enkhuizen heeft de deuren weer geopend en viert dit door middel van een expositie met de naam ‘Verzamelen’. Tijdens de expositie word je voorgesteld aan het werk van twee Enkhuizer verzamelaars, Gérard Urselman en Jan van Cuijk. Het gemeenschappelijke thema van de expositie is: afbeeldingen uit de land-en tuinbouw. ‘Verzamelen’ is ook één van de zeven processtappen die het museum benoemd om het belang van plantenveredeling te verduidelijken. De expositie is te vinden bij Museum Sow to Grow, Westerstaat 111 Enkhuizen.

Gérard Urselman zit het verzamelen van zaaiers in het bloed. Uit zijn jarenlange en uitgebreide verzameling is een selectie gemaakt voor deze expositie. Zaaiers vind je in vele gedaantes, als symbool van nieuw leven en als een hoopvolle en verwachtingsvolle toekomst. Jan van Cuijk maakt indruk met zijn grote hoeveelheid blikken met agrarische afbeeldingen, bestemd als verpakking van appelstroop en verschillende soorten gelei voor consumptieve doeleinden. Van Cuijk beperkt zijn verzamelwoede niet alleen tot blikken, maar ook postzegels uit de gehele wereld en stempels met een agrarische uitstraling hebben zijn interesse. De postzegels hebben eveneens met zaaien te maken. Ze laten zien hoe het zaaien zich in de loop der jaren ontwikkeld heeft en hoe de grond op het zaaien voorbereid wordt.

Bezoek het museum

Het museum toont met deze expositie wat de bijdrage van plantenverdeling is aan de verbetering van de wereldvoedselsituatie, gezondheid en het welbevinden van de mens nu en in de toekomst. Het Interactieve Museum Sow to Grow bevindt zich in de Westerstaat 111 in Enkhuizen en is geopend van woensdag tm zondag van 12:00 - 17:00 uur. Bezitters van de Museumkaart hebben vrije toegang. Het museum houdt zich aan de richtlijnen van de coronamaatregelen. Kijk voor meer informatie op: www.sowtogrow.nl.