Gitaarsalon van start in Drommedaris

Algemeen
Mehmet Polat van het 'Mehmet Polat trio'.
Mehmet Polat van het 'Mehmet Polat trio'. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De Gitaarsalon serie in de Drommedaris gaat op zondag 20 februari van start met het Mehmet Polat trio. De internationaal vermaarde Ud-speler Mehmet Polat maakt van een traditioneel Arabisch instrument een middel om een wereld aan stijlen samen te brengen, in een bezetting met contrabas en drums. Hoe strak en energiek dat kan klinken, laat zijn trio horen op het album The Promise, dat vorige jaar verscheen.

Mehmet Polat is geboren in Turkije en woont in Nederland. Hij wordt internationaal gezien als dé vernieuwer van de ud. Zo vergrootte hij het bereik van het instrument door er twee bassnaren aan toe te voegen en ontwikkelde hij een speciale techniek voor de linkerhand. Met zijn wortels stevig in de Anatolische volksmuziek en de Ottomaans klassieke muziek, verkent Polat in zijn composities stijlen en tradities van over de hele wereld.

Gitaarsalon

De Mehmet Polat trio bestaat uit: Mehmet Polat - ud, Daniel van Huffelen - bass en Nick Tessalonikefs, drums. De Gitaarsalon trapt op zondag 20 februari af om 15:00 uur in de Drommedaris, Paktuinen 1 in Enkhuizen. 

Kosten bedragen vijftien euro. Ga voor meer informatie naar www.Gitaarsalon.nl of naar www.GitaarfestivalEnkhuizen.nl.