Terugkeer Alzheimer Café Enkhuizen

Algemeen
Het Alzheimer Café in Enkhuizen voor mensen met Alzheimer.
Het Alzheimer Café in Enkhuizen voor mensen met Alzheimer. (Foto: Gabriele Rohde - Fotolia)

ENKHUIZEN - Het Alzheimer Café Enkhuizen pakt op dinsdag 1 maart de draad weer op en zal vanaf dan weer elke vierde dinsdag van de maand te bezoeken zijn. Sinds maart 2020 zijn er maar twee bijeenkomsten geweest door de corona-pandemie. Hier kwamen toen ‘digitale’ cafés voor in de plaats, maar deze missen toch het zo belangrijke element van elkaar persoonlijk ontmoeten. 

Het Alzheimer Café in Enkhuizen bestaat sinds januari vijftien jaar. Ondanks dat ze dit niet mochten vieren is het de bedoeling dat het Alzheimer Café dit binnenkort gaat inhalen. Tijdens de heropening op dinsdag 1 maart is het thema ‘Bang, boos en in de war’. Het gaat over veranderingen in stemming en gedrag. Hier zal gepraat worden over hoe het voelt om zelf een vorm van dementie te hebben, maar ook hoe het is voor naasten om te moeten omgaan met angst, boosheid, verdriet en veranderend gedrag.

Bang, boos en in de war

Als deskundige heeft het Alzheimer Café een psycholoog uitgenodigd die dagelijks te maken heeft met ‘onbegrepen gedrag’. Jos Lankreijer zal haar gaan interviewen. Na een korte pauze zal nabesproken worden wat de deskundige heeft verteld en komen eigen ervaringen van de bezoekers aan bod. Van te voren opgeven voor het Alzheimer Café is niet noodzakelijk.

Deelnemen

Het Alzheimer café wordt gehouden in Herfstzon met de ingang aan het Kwakerspad. De zaal is open vanaf 19:00 uur, waarbij het programma duurt van 19:30 - 21:30 uur. Ga voor meer informatie naar: www.alzheimer-nederland.nl/regios/west-friesland/alzheimer-cafe-enkhuizen.