SailWise Enkhuizen ontvangt keurmerk voor leveren goed vrijwilligerswerk

Algemeen
SailWise ontvangt het NOV-keurmerk.
SailWise ontvangt het NOV-keurmerk. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De Enkhuizer organisatie SailWise heeft opnieuw het NOV-keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’ ontvangen. Daarmee laat de organisatie zien dat zij structureel werkt aan goed vrijwilligersbeleid en -management. Jaarlijks zetten zo’n driehonderd vrijwilligers zich in voor mensen met een beperking tijdens de watersportvakanties van SailWise.

Het NOV-keurmerk staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Organisaties die dit keurmerk dragen laten zien dat zij de zaken goed geregeld hebben voor hun vrijwilligers. Vrijwilligerspunt Westfriesland-adviseur Auke Abbekerk: “SailWise heeft een goed doordacht en uitgewerkt vrijwilligersbeleid. Er is veel aandacht besteed om documenten te actualiseren, nog beter toegankelijk te maken voor nieuwe vrijwilligers en de vrijwilligerscoördinatie te beleggen. Er komt duidelijk naar voren dat vrijwilligers het erg naar hun zin hebben en dat beroepskrachten en vrijwilligers werken als een gezamenlijk team met maar één doel: een onvergetelijke ervaring op het water voor de deelnemers.”

Watersport

SailWise organiseert al meer dan 45 jaar uitdagende watersportvakanties voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Vanaf drie locaties in Nederland (Enkhuizen, Loosdrecht en Elahuizen) ervaren gasten dat zij meer aankunnen dan ze denken. De activiteiten kunnen bijdragen aan het zelfvertrouwen van de deelnemers van SailWise.

Vrijwilligers gezocht

SailWise is op zoek naar meer mensen die mee willen tijdens de zeilvakanties. Wie geïnteresseerd is kan terecht op www.sailwise.nl/vrijwilligers.