Twee concerten bij Stichting Karakteristiek

Algemeen
Poster van Stabat Mater.
Poster van Stabat Mater. (Foto: )

OOSTERBLOKKER - Stichting Karakteristiek presenteert op zaterdag 26 maart Stabat Mater van Pergolesi. Het historische kerkgebouw van Cultureel Centrum Pancratius in Oosterblokker vormt het sfeervolle en ideale decor voor deze schitterende uitvoering. Het Pergo Ensemble en sopranen Ingrid Stijsiger en Sabine Kirsten hebben dit wereldberoemde werk volledig eigen gemaakt en staan daarmee garant voor een mooi concert. Hiernaast zal op zondag 27 maart het muzikale sprookje ‘Rafelkap’ te bewonderen zijn voor kinderen van alle leeftijden. Kosten bedragen tien euro (voor kinderen tot en met zestien jaar) en 17,50 euro voor volwassenen. Tickets reserveren kan viawww.klassiekinwf.nl.

Het Stabat Mater is een Middeleeuws Latijns gedicht dat door de eeuwen heen door diverse componisten op muziek is gezet. De zeer roerende compositie gaat over het verdriet van Maria als zij, machteloos, de kruisiging van haar zoon Jezus aanschouwt. De versie van Pergolesi (uit 1736) is wonderschoon en één van de bekendste versies ter wereld. De aanvang voor het Staber Mater concert is om 20:00 uur.

Noors sprookje Rafelkap

Laurens de Boer en sopraan Karin Dijkstra doen wat ze het allerliefste doen; piano spelen, vertellen en zingen. Ze willen kinderen laten genieten van de mooie muziek van meneer Grieg en ze laten lachen om het oud Noorse sprookje Rafelkap. Als een koningspaar geen kinderen kan krijgen, vragen ze raad aan een wijze marktvrouw. Zij geeft de koningin een opdracht en als ze deze goed volbrengt, zal de koningin in verwachting raken. Maar omdat de koningin de opdracht niet goed vervuld, krijgt ze een tweeling. De jongste is beeldschoon, maar de oudste een vreemd en eigenwijs meisje. Kom je luisteren hoe dit afloopt? Er staat een glaasje limonade voor je klaar. De aanvang voor Rafelkap is om 14:00 uur.

Informatie

Het Staber Mater concert vindt plaats op zaterdag 26 maart, aanvang om 20:00 uur en het sprookje Rafelkap is te bewonderen op zondag 27 maart, aanvang 14:00 uur. Kosten bedragen 10,- euro (voor kinderen tot en met zestien jaar) en 17,50 euro (voor volwassenen). Tickets zijn online te reserveren via de website: www.klassiekinwf.nl.

Poster van het oude, Norse sprookje Rafelkap.