Gitaarduo Elias en Cordas in Drommedaris

Algemeen
Gitaristen Izhar Elias (links) en Fernando Cordas (rechts).
Gitaristen Izhar Elias (links) en Fernando Cordas (rechts). (Foto: angeleverd)

ENKHUIZEN - Elias en Cordas treden zondagmiddag 17 april op in de Gitaarsalonserie van de Drommedaris. De betoverende liefde voor de gitaar tekent het leven van Izhar Elias en Fernando Cordas met deze middag onder meer het ‘Adagio uit Concierto de Aranjuez’ van Joaquin Rodrigo. Misschien wel het meest beroemde gitaarwerk allertijden. Aanvang voor het concert is om 15:00 uur. Kosten bedragen 15,- euro per persoon. 

Rond dit wereldberoemde Adagio hebben gitaristen Izhar Elias en Fernando Cordas een temperamentvol programma samengesteld, met poëtische en warmbloedige melodieën. In de eerste helft gaan ze naar de muzikale hoofdstad Wenen, aan het begin van de 19e eeuw. U hoort bewerkingen van muziek van Mozart, Beethoven en Schubert, gespeeld op verschillende soorten gitaren.

Spaanse componisten

In de tweede helft komen de grote Spaanse componisten aan het woord, met onder meer: Asturias, Capricho Arabe en zoals al eerder gezegd het iconische werk ‘Concierto de Aranjuez’. Het gouden duo van Izhar Elias en Fernando Cordas bestaat sinds 2005 en is gespecialiseerd in het vroeg romantische repertoire, uiteraard gespeeld op historische gitaren.

Informatie

Het concert vindt zondag 17 april plaats in Cultureel Centrum de Drommedaris, Paktuinen 1, 1601 GD, Enkhuizen. De aanvang van het concert is om 15:00 uur en de kosten bedragen 15,- euro per persoon. Ga voor meer informatie en reserveringen naar de website: www.drom.nl en wie weet tot snel bij de Drommedaris.

Afbeelding