Koningsdag Enkhuizen 2022: dit is het programma!

Algemeen
Wat ga jij doen met Koningsdag?
Wat ga jij doen met Koningsdag? (Foto: archief)

ENKHUIZEN - Koningsdag staat bijna voor de deur. Hieronder volgt een klein overzicht met enkele activiteiten die in Enkhuizen op de planning staan voor Koningsdag op woensdag 27 april. 

Het feest kan beginnen

- Om 08:00 uur worden de klokken geluid en wordt het verzoek gedaan aan inwoners om de vlag met wimpel uit te hangen zodat Enkhuizen er feestelijk uitziet. Hierna zal om 08:15 uur het Beiaardconcert op het carillon van de Zuidertoren van start gaan. Deze wordt afgetrapt door stadsbeiaardier, Frits Reynaert.

- Tevens is de gehele dag het draaiorgeltje “De Kleine Drom” te vinden in de stad.

Gratis activiteiten

- Van 10:30 - 11:30 uur is goochelaar Maarten Bruins te zien bij het Kerkje aan de Venedie 17. 

- Van 10:30 - 11:30 uur is de Stadswandeling Oud Enkhuizen bij te wonen. De start is bij de Westerkerk.

- Vanaf 10:30 uur is het ook feest in verpleeg-verzorgingshuizen. In samenspraak wordt er muziek georganiseerd en/of iets lekkers bij de koffie. In Herfstzon speelt Sjaak Wester op zijn accordeon.

- Van 12:00 - 18:00 uur is er een puzzeltocht in Plan Noord. Het start/eindpunt is Snackbar Pipo ( P.Smitstraat). 

- Van 14:00 - 15:00 uur is goochelaar Maarten Bruins te zien in de Anjerstraat 1, IJsselzand.

- Om 14:00 uur is er een lezing van Walter Haentjes die gaat over Oranje Boven 450 jaar in Enkhuizen. De lezing wordt gehouden in het Kerkje, Venedie 17.

- Van 15:00 - 17:00 uur speelt de sixties-coverband The Boots op het Tulpenplein (nieuwbouw). Het is een vijfmans formatie en ze spelen nummers uit de jaren vijftig en zestig van legendarische artiesten en bands als Buddy Holly, Elvis, The Beatles, Stones, Kinks e.a. Dat beloofd een swingend en rockend feestje te worden!

- Vanaf 19:00 uur start het verzamelen bij de Ouwe Gouwsboom, zodat de Vredes Lampionnentocht om 19:30 uur kan starten. Deze sfeervolle wandeltocht is over de Vest.

Betaalde activiteiten

- Van 14:30 - 16:30 uur is er een Seniorenmiddag. Locatie; Herfstzon met muziek trio; Franje. Voor leden gratis, niet leden betalen 5,- euro per persoon. U kunt al om 14:00 uur hier terecht  en u wordt ontvangen met koffie/thee en iets lekkers. Na afloop wordt er een advocaatje met slagroom aangeboden voor de liefhebbers (andere drankjes zijn op eigen kosten).

- Van 13:00 - 15:00 uur is er de mogelijkheid om mee te zeilen met ‘De Schuttevaer.’ De tweede afvaart is van 16:00 - 18:00 uur. Koningsdag is de traditionele opening van het zeilseizoen. Inschepen in de Veerhaven, naast het VVV. Kosten bedragen 10,- euro voor volwassenen, kinderen tot 13 jaar zijn 5,- euro. Kaarten zijn vanaf 11:00 uur aan boord van de Schuttervaer te koop. Er zijn drankjes verkrijgbaar aan boord.

Wat ga jij doen?

Uiteraard zullen er ook krampjes en markten aanwezig zijn en worden er op verschillende pleinen muziek gedraaid. Wat ga jij doen tijdens Koningsdag Enkhuizen? Maak van de dag leuke foto’s en stuur deze naar jordygomes@rodi.nl. Wie weet sta je dan volgende week in de krant (De Drom).