Jubileumtentoonstelling Boer Boris is jarig in Zuiderzeemuseum

Algemeen
Themabeeld jubileumtentoonstelling Boer Boris is jarig.
Themabeeld jubileumtentoonstelling Boer Boris is jarig. (Foto: Philip Hopman)

ENKHUIZEN - Boer Boris presenteert vanaf 23 april in het binnen museum zijn nieuwste avontuur met een superleuke tentoonstelling voor peuters en kleuters. Je vindt er niet alleen originele prenten uit de serie, maar ook fijne, échte Boer Boris-activiteiten voor zijn grootste kleine fans. De tentoonstelling maakt onderdeel uit van het 10-jarige jubileumprogramma van Boer Boris. Daarnaast verschijnt er een nieuw deel in de populaire serie prentenboeken dat perfect aansluit bij het Zuiderzeemuseum.

In de vrolijke kindertentoonstelling vind je niet alleen originele aquarellen en schetsen voor de verschillende Boer Boris-boeken, maar stap je ook letterlijk in de kleurrijke wereld van Boer Boris. Maken de kinderen een worteltjestaart of klimmen ze liever op de tractor? Kunnen ze net zo goed zorgen voor de boerderijdieren als Boer Boris? Verkleed als Boer Boris, zijn zusje Sam of broertje Berend gaan ze moeiteloos op in een andere wereld.

Boer Boris en het bootje

In de speciaal voor het Zuiderzeemuseum geschreven en geïllustreerde editie met als titel ‘Boer Boris en het bootje’ neemt Boer Boris je samen met zijn zusje Sam en broertje Berend mee op avontuur. Tegen het decor van de Marker haven in het buitenmuseum ontdek je waarom alle boten gaan varen en één klein schip blijft liggen. Lukt het Boer Boris uiteindelijk om het bootje te laten varen? Dit boek is sinds 23 april exclusief verkrijgbaar bij de museumwinkel voor 14,99 euro. Vanaf eind mei is het boek verkrijgbaar bij andere verkooppunten in Nederland.

Informatie

Voor een bezoek aan deze tijdelijke tentoonstelling hanteert het museum een speciaal tarief voor de kleine bezoekers. Kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 3 jaar krijgen gratis entree; kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 4,- euro per persoon. Volwassenen betalen een tarief van 7,- euro per persoon. Toegangskaarten voor de tentoonstelling zijn te reserveren via de ticketshop van het museum: www.zuiderzeemuseum.nl/onlinetickets. De tentoonstelling is te bezoeken van 23 april tot en met 23 oktober 2022 in het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum. Reserveer je tickets online, ook met een Museumkaart, VriendenLoterij VIP-kaart of Vriendenpas, en wees verzekerd van je bezoek.