Enkhuizer Johanna Hart doet sponsorloop in Finland voor Kika

Algemeen
Johanna Hart met haar boek.
Johanna Hart met haar boek. (Foto: archief)

ENKHUIZEN / FINLAND - Johanna Hart, schrijver van het kinderboek ‘Een beregoeie dag’, zet zich in om zieke kinderen te helpen. Nadat haar boek is gedoneerd aan kinderen in ziekenhuizen van zowel Nederland als Finland, heeft ze besloten om deel te nemen aan een bijzondere actie. Johanna is 23 april gestart met een 400km sponsorloop door Finland heen, allemaal voor het goede doel van Kika (Stichting Kinderen Kankervrij). Je kunt haar (en daarmee Kika) sponsoren door een bedrag te doneren. Want, alle beetjes helpen. Doneren kan via de website: www.actievoorkika.nl/een-beregoeie-dag

Door Jordy Gomes

Johanna werkt normaal gesproken in Amsterdam als dialyseverpleegkundige en kwaliteitsmanager. Ze heeft gezien wat een impact het heeft als een kind (chronisch) ziek is. Niet alleen voor het kind maar ook voor ouders/verzorgers en familie. Om kinderen in het ziekenhuis wat afleiding en troost te geven heeft ze het boek ‘Een beregoeie dag’ geschreven. Het boek is voorzien van prachtige foto’s van de Finse fotograaf Valtteri Mulkahainen. Het boek is gedoneerd aan ziekenhuizen in Nederland en Valtteri Mulkahainen zorgde ervoor dat de boeken ook vertaald werden in het Fins. Vervolgens zijn de boeken in ziekenhuizen van Finland verspreid.

‘De laatste 100 kilometer gaat me zeker lukken’

Johanna ziet haar unieke actie positief zitten en weet zeker dat ze haar doel van 400km gaat halen: “Het zien van de blije gezichtjes van kinderen gaf mij veel voldoening. Ik wilde me graag inzetten voor zieke kinderen. Zelf wandel en fotografeer ik graag, zodoende ontstond het idee om 400km te gaan lopen in Finland voor Kika. Ook ben ik Valtteri Mulkahainen ontzettend dankbaar dat ik wederom van zijn foto’s gebruik mag maken voor het tweede, aankomende kinderboek. Dit boek wordt eveneens gedoneerd aan zieke kinderen. Daarnaast wil ik mijn wandelavontuur beschrijven in een boek en de opbrengst hiervan is dan ook voor Kika. Ondertussen zit ik 300km diep in mijn wandelavontuur. De laatste 100 kilometer gaat me ook zeker lukken.” 

Reisblog van Johanna

De wandeltocht van Johanna zelf ook volgen? Dit kan in haar persoonlijke reisblog, waar ze updates geeft over haar avontuur door Finland heen. Bezoek de website www.eenberegoeiedag.nl om alles over Johanna’s reis te lezen en vergeet niet om haar te steunen door middel van een donatie aan Stichting Kika. Dit kan via: www.actievoorkika.nl/een-beregoeie-dag.

De Finse uitgaven van het boek.