Bijeenkomst Pisa Enkhuizen: voeding en kanker

Algemeen
Pisa Enkhuizen.
Pisa Enkhuizen. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Er is een themabijeenkomst van Inloophuis Pisa in Huis van de Buurt IJsselzand in Enkhuizen op woensdag 11 mei. Deze keer gaat het over voedingsproblemen bij kanker en wat de diëtist hierin kan betekenen. Het wordt gegeven door Jolanda Gijben, diëtiste van Dieet Compleet in Hoorn. De bijeenkomst is van 10:00 - 12:00 uur, voor mensen die ziek zijn (geweest), hun naasten en andere geïnteresseerden die meer willen weten over dit onderwerp. Kosten hiervoor zijn 5,- euro.

Bij kanker en de behandeling hiertegen kunnen allerlei voedingsproblemen en voeding-gerelateerde klachten voorkomen, zoals verminderde eetlust of veranderingen in de smaakbeleving. Diëtiste Jolanda Gijben gaat in op het belang van goede voeding tijdens en na de behandeling tegen kanker. Wat kun je zelf doen aan de voedingsproblemen, wat kan de omgeving hierin betekenen en welke signalen zijn een reden om een diëtist in te schakelen?

Inloopochtend

Pisa, Centrum voor leven met en na kanker is er voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker en anderen willen ontmoeten met vergelijkbare ervaringen. Er wordt maandelijks een inloopochtend in Enkhuizen georganiseerd, afwisselend in De Drom en IJsselzand. Bezoekers kunnen meedoen aan een themabijeenkomst, een ontspannings- of creatieve activiteit en bij alle activiteiten is een deskundige gastvrouw of gastheer van Pisa aanwezig. 

Informatie

De inloopochtend is van 9:30 - 12:30 uur. Dit is gratis en hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de themabijeenkomst (5,- euro) is aanmelden verplicht. Dit kan via: administratie@inloophuispisa.nl of te bellen naar 0229-758531. De inloop is deze keer in Huis van de Buurt IJsselzand, Anjerstraat 1, Enkhuizen.