Bedrijfspand Florex.
Bedrijfspand Florex. (Foto: aangeleverd)

Uitbreiding Florex met nieuw bedrijfspand

Algemeen

GROOTEBROEK - Het nieuwe bedrijfspand van Florex wordt een duurzaam visitekaartje, precies passend bij de innovatieve leverancier van bloembollen en zaden. “Maar het mooist wordt toch wel onze kantine”, glundert Gertjan Klumpenhouwer, die het bedrijf samen met zijn broer Wim in 1999 overnam van zijn vader.

Het moderne gebouw verrijst naast het huidige bedrijfspand aan de Industrieweg 52 in Grootebroek. Dat blijft in gebruik voor de machineproductie en bollenopslag. Het nieuwe gebouw wordt flexibel ingericht voor het seizoen. “Jaren geleden zijn we al uit ons jasje gegroeid. We huurden ruimte van onze buren en zelfs op andere locaties. Straks hebben we alles weer lekker bij elkaar”, vertelt Gertjan.

Energieprestatie

De bouw is in handen van De Jong Ursem uit Ursem. Duurzaamheid heeft prioriteit. Wim: “We gebruiken zo veel gerecyclede materialen dat we voldoen aan de GRS-norm. Daarnaast zorgen de technische installaties en isolatie voor een buitengewone energieprestatie. Leuk voorbeeld: ons dak wordt wit. Deze passieve koeling levert een CO2-uitstootbesparing op die vergelijkbaar is met dat van negen personenauto’s per 1.000 m2 per jaar. In ons geval dus 54 auto’s.”

Duurzaamheid

De broers nemen graag het voortouw als het gaat om duurzaamheid. “De hele bloembollensector ontleent zijn bestaansrecht aan de natuur, dus daar moeten wij onze verantwoordelijkheid in nemen. Dat doen wij ook al decennialang met onze verpakkingsmaterialen. Mede dankzij onze milieubewuste visie is Florex op een organische manier uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend bedrijf”, licht Gertjan toe.

Kantine

Florex ontwikkelt, verpakt en levert producten voor de hobbytuinier. Het assortiment bevat onder meer bloembollen, zaden en artikelen voor de eetbare tuin. De afnemers zijn retailers in heel Europa. Momenteel werken er 55 mensen bij Florex. En de rek is er nog niet uit, aldus de broers. “We willen een innovatieve, aantrekkelijke werkgever blijven en aanstormende talenten binden. Zelfs onze nieuwe kantine gooien we in de strijd. Die wordt tiptop ingericht en krijgt een balkon met prachtig uitzicht.” 

Groei

Naast de flinke uitbreiding van het pand, is er ook uitbreiding van het personeelsbestand. De website is ook geheel vernieuwd. Ga voor meer informatie over Florex naar hun website: www.florex.nl.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Enkhuizen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Mini-boekenmarkt Streekhof Paviljoen Algemeen 21 jun, 12:40
Afbeelding
Wens 100-jarige mevrouw De Wit komt uit Algemeen 21 jun, 11:22
Afbeelding
50 jarige bruidsparen vieren huwelijksjubileum in Postkantoor Algemeen 21 jun, 08:37
Afbeelding
Geslaagde samenwerking gemeente Enkhuizen en Wielrenvereniging Westfrisia Algemeen 20 jun, 16:15
Afbeelding
Martinuscollege experimenteert met straling Algemeen 20 jun, 13:25
Afbeelding
Enkhuizer klipper Lutgerdina bestaat 125 jaar Algemeen 20 jun, 10:45
Afbeelding
Onthulling tegel Jazzwalk of Fame Algemeen 20 jun, 09:13
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Afbeelding
Schoon Westfriesland in actie voor PeukMeuk Algemeen 17 jun, 09:52
Afbeelding
Paratriatleet Geert Schipper blijft zichzelf verbeteren Zorg 16 jun, 17:00
Afbeelding
Campagne Brandweer Nederland: ‘Check, koop, plak rookmelders in huis!’ Algemeen 16 jun, 13:56
Afbeelding
WW-daling extra sterk door seizoensinvloeden Algemeen 16 jun, 13:34
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Enkhuizen

Op Rodi Enkhuizen volg je het laatste nieuws uit Enkhuizen. Rodi Enkhuizen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Enkhuizen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Enkhuizen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief