Aanvraag subsidies Sport- en Beweegakkoord gemeente Enkhuizen

Algemeen
Draag bij aan het Sport- en Beweegakkoord Enkhuizen.
Draag bij aan het Sport- en Beweegakkoord Enkhuizen. (Foto: Gustavo Fring / Pexels)

ENKHUIZEN - Sinds 2020 wordt in de gemeente Enkhuizen gewerkt aan het Lokaal Sportakkoord. Middels dit akkoord willen de gemeente, sport- en maatschappelijke organisaties de kracht van sport nog beter benutten. En dat is een groot succes gebleken. In 2021 werden er maar liefst 10 initiatieven ingediend door lokale partijen om subsidie aan te vragen voor nieuwe sport- of beweeginitiatieven. En daarom kun je tot 1 juni opnieuw een aanvraag indienen.

Het afgelopen jaar hebben lokale partijen de gelegenheid gekregen om een subsidie aan te vragen voor het opzetten van nieuwe sport- of beweeginitiatieven. Maar liefst 10 initiatieven werden ingediend! De kerngroep, een mix van mensen uit de sportwereld en het maatschappelijk werkveld, heeft zich gebogen over deze aanvragen. Uiteindelijk zijn 7 initiatieven gedeeltelijk of volledig gesubsidieerd. 

Voorbeelden

Een mooi voorbeeld is het inzetten op Breed Motorisch Ontwikkelen van kinderen en jongeren bij s.v. Enkhuizen en Madjoe. Ook Cool2BFit, een leefstijlprogramma voor kinderen (en hun ouders) die een gezonder gewicht willen is goedgekeurd. Hiervoor gaan maar liefst vier verschillende disciplines met elkaar samenwerken (Diëtistenpraktijk TOV, kinderfysiotherapie West-Friesland, OBD Noordwest en Team Sportservice West-Friesland).

Subsidieformulier

Dit soort initiatieven juicht de kerngroep van harte toe. Daarom is er een nieuwe subsidieronde gestart. Sportaanbieders en verenigingen, kinderdagverblijven, scholen, zorg, welzijns- en andere organisaties zijn van harte welkom om voor 1 juni het digitale subsidieformulier in te vullen. Hij is te vinden via de facebookpagina: Sport- en beweegakkoord Enkhuizen. Het hoeft geen groot initiatief te zijn, als het maar positief bijdraagt aan sporten en bewegen binnen de gemeente Enkhuizen.

Mocht het onduidelijk zijn of heeft u vragen- en/of hulp nodig hebben bij het invullen van het aanvraagformulier, neem dan contact op via de mail: sportakkoordenkhuizen@outlook.com.