Voorlichtingsavond nachtleven bij Hertenkamp Enkhuizen

Algemeen
Een voorlichtingsavond over het nachtvlinders en andere dieren in het nachtleven.
Een voorlichtingsavond over het nachtvlinders en andere dieren in het nachtleven. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Bij het bezoekerscentrum Hertenkamp Enkhuizen wordt vrijdag 20 mei een voorlichtingsavond over nachtvlinders en vleermuizen gehouden. Iedereen is welkom vanaf 21:00 uur. Het bestuderen van het nachtleven is een relatief jonge tak van sport. Het kost je immers je nachtrust. Maar opmerkelijk genoeg levert het de meest prachtige waarnemingen en verscheidenheid op. Zeer de moeite waard dus om deze diergroep nader te bestuderen.

De insecten werkgroep van de KNNV (vereniging voor veldbiologie) afd. Hoorn houdt zich sinds 2009 actief bezig met de inventarisatie van de nachtvlinders in de regio en intussen is er veel ervaring en deskundigheid verworven. In het waarneemgebied zijn inmiddels ruim 600 soorten nachtvlinders vastgesteld en bovendien is er een grote deskundigheid ontwikkeld. 

Programma

Ad Roobeek zal een korte introductie geven over nachtvlinders. Daarna zal Fred Weel, werkgroep zoogdieren, iets vertellen over vleermuizen. Hierna volgt het onderzoek. Er wordt een speciale lamp voor een wit doek opgesteld, waar tal van nachtvlinders op af komen. In de na-schemer wordt ook een rondje door het Wilhelminapark gemaakt om te luisteren met een bat-detector naar de aanwezige vleermuizen. Wellicht worden ze ook gezien. De eerste nachtvlinders op het doek worden na 22.00 uur verwacht.

Informatie

Bij slecht weer wordt deze activiteit afgelast. Voor aanvullende informatie en opgave kun je contact op nemen met Ad Roobeek, T: (0228) 51 59 55, M: 06 29 27 69 28 , E: ad.roobeek@ziggo.nl.

Nachtvlinder.