Bijeenkomst Alzheimer Café Enkhuizen

Algemeen
Het Alzheimer Café in Enkhuizen - voor mensen met Alzheimer.
Het Alzheimer Café in Enkhuizen - voor mensen met Alzheimer. (Foto: Gabriele Rohde - Fotolia)

ENKHUIZEN - Er staat een bijeenkomst op de planning bij Alzheimer Café Enkhuizen. Deze staat in het teken van leefstijl, bewegen en voeding en wordt gehouden op dinsdag 24 mei in de Herfstzon, ingang aan het Kwakerspad. Deze bijeenkomst is van 19:30 - 21:30 uur.

Wat is de invloed van bewegen en goede voeding op het proces van dementie? Gaat goede voeding gelijk op met de conditie van lichaam en geest? En heeft genoeg drinken te maken met het helder kunnen denken en een tekort aan vocht met slechter functioneren van de hersenen?  Is een wandeling genoeg beweging of kunnen we nog meer doen? Voor deze bijeenkomstavond heeft Alzheimer Café Enkhuizen een diëtiste en een bewegingsagoog uitgenodigd. Zij hebben bijna dagelijks met deze vragen te maken en kunnen hier advies over geven.

Informatie

Het Alzheimer café wordt op dinsdag 24 mei gehouden in Herfstzon. De ingang is aan het Kwakerspad. De zaal is open vanaf 19:00 uur. Vervolgens duurt het programma van 19:30 - 21:30 uur. Toegang is gratis en van te voren opgeven is niet nodig. Iedereen is welkom om de avond bij te wonen.