Vijftigjarige jubileum Schermclub Enkhuizen

Algemeen
Schermen.
Schermen. (Foto: Pexels)

ENKHUIZEN - Schermclub Enkhuizen viert dit jaar hun vijftigjarige jubileum. Hun jubileumviering is woensdag 18 mei, waarbij een aantal oud leden zijn uitgenodigd om deze mijlpaal te huldigen.

De geschiedenis van schermclub Enkhuizen:

In 1971 besloot Henk Hortensius om zijn favoriete sport schermen vorm te geven door aan het toenmalige bestuur van de Drommedaris te vragen of hij gebruik mocht maken van de Drom. Er was nog geen naam bekend van de club. Henk leerde aan allerlei mensen de edele sport schermen en zo ontstond in de Drom van Enkhuizen een schermclub. In die eerste jaren kwam de schermclub Zaal Visser met zijn leden wel eens een bezoek brengen aan Enkhuizen om in de Drom te schermen en een soort wedstrijd te houden met de leden van de schermclub van Henk.

Leren van Henk

Omstreeks 1977 komt Ger Ottevanger ook bij de schermclub als schermer. Het schermen was een deel van de inventaris van de Drom en tegen een kleine vergoeding kon iedereen schermen leren van Henk. Later ging Ger ook les geven en samen bestierden Henk en Ger de schermclub. In de loop van de tijd zijn er honderden leerlingen geweest in de Drom, die van enkele dagen tot enkele jaren les hebben gehad op de schermclub. Er werden kleine zaalwedstrijden gehouden en ieder jaar was het weer zoeken naar nieuwe leerlingen.

Huidige locatie

In 2010 sloot de Drom zijn deuren voor een verbouwing en is de schermclub uitgeweken naar de huidige locatie, namelijk de tafeltennisvereniging Olympia. Daar zijn Ger en Henk nog steeds actief bezig met het schermen en later is ook de zoon van Ger gaan schermen. Helaas door de hersen infarct van Henk kon hij niet meer goed les geven, maar hij is er nog bij op iedere woensdag als er schermles wordt gegeven.


Ga voor meer informatie naar de website: www.schermclubenkhuizen.nl.

Schermclub Enkhuizen.