Twee locaties voor Jazz Festival Enkhuizen

Algemeen
Geniet van swingende Jazz.
Geniet van swingende Jazz. (Foto: archief)

ENKHUIZEN - De start van het 47e Jazz Festival Enkhuizen zal er anders uitzien dan bij de voorgaande edities. Niet één, maar twee locaties moeten ‘het beste van twee werelden’ vertegenwoordigen en het brede publiek op zijn wenken bedienen. Jazz Festival Enkhuizen vindt plaats op 10, 11 en 12 juni. 

Hoewel de reacties altijd goed waren bleef het vrijdagavondspektakel altijd wat achter bij de volgende twee dagen. Grofweg zijn er twee soorten bezoekers die moeilijk op één plek tevreden te stellen waren, waardoor er dit jaar gekozen is voor twee locaties waar bezoekers het festival af kunnen trappen:

Het Stationscafé 

Deze locatie biedt plaats en vertier aan de echte liefhebber van jazzmuziek die het liefst zo dicht mogelijk bij de band zitten om maar geen strijk van een snaar of pufje lucht uit een koperen uiteinde te hoeven missen. Dit is de Jazz Night-groep. Voor hun speelt het internationale, aan de conservatorium geschoolde Fried Seven. Met prachtige luistermuziek uit de jaren twintig. 

De Werf

Aan de andere kant van het water is het rumoeriger bij het Swing Night-gedeelte van de avond in de Werf, wat afgestemd is op de fan van het jazzfestival die gaat voor dansbare en swingende jazzmuziek met aanstekelijke muzikanten. Hier wordt er meer lichamelijke inspanning gevraagd van het publiek met energieke optredens van de Funky Butt en King Pleasure & the Biscuit Boys. Ga ervan uit dat de dansvloer hier de hele avond bezet zal zijn.

Informatie

En worden de benen onrustig in het Stationscafé of kunnen ze juist wel wat rust gebruiken na al het dansen in de Werf, dan kunnen bezoekers met dezelfde kaart naar de andere locatie. Ga voor meer informatie en het bestellen van tickets naar de website: www.jazzfestivalenkhuizen.nl.

Jazz Festival Enkhuizen logo.