Frank Willems beschildert soci.bike kunstfiets

Algemeen
Beschilderen van een soci.bike.
Beschilderen van een soci.bike. (Foto: Inge Korver)

ENKHUIZEN - Soci.bike bakfiets uit Enkhuizen is gestart met een uniek kunstproject om kunstenaars te ondersteunen. De eerste beschilderde bakfiets door Jeroen de Boer van The Olifants is erg goed ontvangen. Ondertussen zijn diverse kunstenaars uit het hele land aan de slag gegaan met schilderen van hun soci.bike. De soci.bike bakfiets die nu gereed is, is van de Brabantse beeldend kunstenaar Frank Willems.

Frank haalt zijn inspiratie, hoe kan het ook anders, uit het leven. Inspiratie is er in overvloed maar komt vaak uit onverwachte hoek. Het kan ontstaan uit de manier waarop hij uit bed stapt of wat hij om zich heen ziet wanneer hij op straat loopt. Persoonlijke ervaringen in combinatie met nieuwsberichten veroorzaken vaak een creatieve ingeving. Frank heeft een soci.bike frame voorzien van zijn eigen stijl. Deze unieke Frank Willems soci.bike is vanaf nu verkrijgbaar via de website van soci.bike. De link staat aan het eind van dit nieuwsbericht.

‘Het is een kunstwerk op zichzelf geworden’

Frank: “De soci.bike bakfiets die ik heb beschilderd is de ‘Zebrelephant’ geworden. Een mix van een zebra en een olifant. Ideaal om mee in kuddes te fietsen en om je eigen safari mee te beginnen. Ik wens de nieuwe eigenaar mooie fietsmomenten. Geniet van de mooie dingen om je heen.” Dudley Smit van soci.bike, vult aan: “De eerste bakfiets van het soci.bike kunstproject was een succes. We zijn daarom heel trots dat ook Frank zijn creativiteit en visie los heeft gelaten op een soci.bike. Het is een kunstwerk op zichzelf geworden en we zijn heel enthousiast over het eindresultaat. Degene die deze bakfiets weet te bemachtigen, is een echte geluksvogel.”

Over het kunstproject

Soci.bike heeft het in haar DNA om een sociale plek in de wereld in te nemen en omdat geen ander werk zo uitdaagt dat ‘kleur in je leven brengen’ het verschil kan maken, bedachten zij samen met The Olifants een kunstproject. In dit project krijgen (startende) kunstenaars de mogelijkheid zichzelf te laten zien met de soci.bike bakfiets als platform voor hun kunst. De fietsen zijn daardoor uniek en met de verkoop van de fiets wordt de kunstenaar ondersteund. Zo biedt soci.bike de kunstenaars een platform mét een goed verdienmodel. Een groot aantal kunstenaars had zich aangemeld voor het project. De eerstvolgende soci.bikes worden beschilderd door Maarten Vet en Boxie.

Art festival

De soci.bike kunstfietsen zijn stuk voor stuk unieke exemplaren. Ben jij geen eigenaar geworden van een beschilderde soci.bike? Wees dan je eigen kunstenaar! Kies uit een van de 240 kleuren jouw favoriet voor het frame. Lever een mooie foto, tekening of schets aan bij soci.bike en ontvang een gratis paneelsticker. Soci.bike print jouw design op een sticker die op de deur van de bakfiets komt te zitten. Zo wordt elke bakfiets een kunstwerk. Deze actie loopt tot en met juli 2022. 

Informatie

Nieuwsgierig geworden naar meer? Verdere informatie over de unieke Frank Willems soci.bike en het overige, diverse aanbod is te vinden op de website: www.socibike.nl/soci-bike-kunstproject/frankwillems.