Brandoefening en ontruiming Martinuscollege

Algemeen
Luchtaanzicht Martinuscollege Grootebroek.
Luchtaanzicht Martinuscollege Grootebroek. (Foto: Bas Meerwijk)

GROOTEBROEK - Het was even schrikken donderdagochtend op het Martinuscollege in Grootebroek. Nadat het brandalarm afging, moesten de ca. 1300 leerlingen en medewerkers het schoolgebouw verlaten. Gelukkig bleek dit te gaan om een brandoefening en niet om een echte noodsituatie.

Voor de veiligheid van leerlingen, medewerker en bezoekers is het belangrijk dat de school met enige regelmaat de veiligheidsprocedures controleert. Organisatieleider Frans Braunschweiger vertelt: “Zeker na de recente verbouwingen in het schoolgebouw is deze controle extra belangrijk. Niet alleen op papier, maar juist ook in de praktijk.”

Ontruiming

In overleg met de politie en de brandweer is besloten een brandoefening met ontruiming uit te voeren. Om 11:40 uur ging op school dan ook het brandalarm af door een fictieve brand in de wasserij. Op dat moment treden diverse procedures op school in gang. “De bedrijfshulpverleners komen bijeen, evenals het crisisteam. Een evacuatie van de hele school volgde. Alhoewel een aantal leerlingen en medewerkers best wel even schrokken, is alles voorspoedig verlopen en werden de lessen na het sein ‘veilig’ gewoon weer hervat”, aldus Braunschweiger.