Meisjes Martinuscollege Olympisch Nederlands schoolkampioen atletiek

Algemeen
Het winnende team met van links naar rechts: Tess, Elena, Evelien, Palita en Maud.
Het winnende team met van links naar rechts: Tess, Elena, Evelien, Palita en Maud. (Foto: E Haakman/A. Vilain)

GROOTEBROEK - Een geweldige prestatie van leerlingen van het Martinuscollege in Grootebroek. Vrijdag 10 juni hebben zij bij de landelijke finale van Olympic Moves op Papendal de eerste prijs in de wacht gesleept op de vijfkamp atletiek. Hiermee mogen de meisjes uit leerjaar 1 & 2 zich Olympisch Nederlands schoolkampioen noemen.

Olympic Moves is, sinds 2003, de grootste sportcompetitie van Nederland. Dit initiatief van de KVLO en NOC*NSF geeft middelbare scholieren de kans om kennis te maken met diverse sporten en het plezier hiervan te beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren, kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen.

Sportief evenement

“Een geweldig sportief evenement”, aldus Ed Haakman, leraar lichamelijke opvoeding en begeleider van het atletiekteam. Haakman: “Er doen zo’n 350 middelbare scholen mee aan dit toernooi en na regionale voorrondes sluit de competitie groots af met een landelijke finaledag. Dit jaar was de finaledag op Papendal. Met optredens en een echte Olympische setting was het een enorm feest.”

Winnaars

De meisjes uit leerjaar 1 en 2 wisten vrijdag de finale te winnen. “Een topprestatie van Palita, Tess, Evelien, Maud en Elena”, zegt Haakman. “Bij vortex werpen 54 meter, verre sprongen van over de 4 meter en ruim 15 meter bij kogelstoten.Ook de estafette en sprint gingen fantastisch, waarmee de meisjes niet alleen persoonlijke records haalden, maar ook de winst als team. Hier kan het Martinuscollege alleen maar trots op zijn.”