Kom zwemmen in Enkhuizen

Algemeen
Kom zwemmen in Enkhuizen.
Kom zwemmen in Enkhuizen. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De Enkhuizer Zwemvereniging bestaat ruim zestig jaar en is een begrip in de regio, vandaar dat niet alleen Enkhuizers EZV weten te vinden, maar ook inwoners uit De Streek, Westwoud, Wervershoof en Andijk. Trainingen worden gegeven door Ilona. Ilona inspireert vijf keer per week de zwemmers. De zondagochtend neemt Annie al meer dan 25 jaar voor haar rekening. Het is een  florerende zwemvereniging, bestaande uit jonge en oudere leden. Zij hebben de mogelijkheid om meerdere keren per week te trainen en een deel doet frequent mee aan wedstrijden.

De vereniging telt zo’n 90 leden, waarvan er ruim 20 deelnemen aan wedstrijden. De wedstrijden worden veelal gezwommen in Grootebroek, Schagen, Heerhugowaard, Alkmaar en Purmerend. Maar ook verderop in het land zwemmen EZV-ers. Tussen september en juni heeft men de mogelijkheid om circa 2x/maand deel te nemen aan een wedstrijd. In overleg met trainer zwemt men een discipline die men aan kan, maar ook uitdagend is om het liefst iedere keer het persoonlijk record (PR) te verbeteren.

Recreatie

Er is een groep die graag komt trainen, maar geen behoefte heeft aan het zwemmen van wedstrijden. Ook die mogelijkheid biedt EZV. Zij komen vaak enkele avonden per week baantjes trekken, maar leren ook over kracht- en techniektraining. Op zondagochtend tussen 10 en 11 uur is een groep trimzwemmers actief. Op dinsdagavond is voor mensen met een beperking de mogelijkheid om speciale training te ontvangen.

Open water zwemmen

Als de watertemperatuur in open water oploopt, begint het bij een groep zwemmers te kriebelen om buiten te gaan zwemmen. Vanaf begin juni kunnen liefhebbers op de maandagavond buiten trainen, onder toezicht van Theo -die voor de veiligheid in een boot meevaart. Sporters trainen voor bijvoorbeeld een prestatietocht in de grachten van Enkhuizen, een openwaterevenement in de regio of een triatlon.

Veel extra’s

De zwemsport is de basis waarom men naar EZV komt. Maar naast het leveren van prestaties is het hartstikke leuk als men sportvrienden maakt. En er worden binnen de vereniging door de evenementencommissie activiteiten georganiseerd die verbinden. Zoals de jaarlijkse deelname aan een zwemweekend in Veendam, activiteiten met Sinterklaas en Kerst en de afsluiting van het zwemseizoen met een barbecue.

Mogelijkheden

Zwemmogelijkheden zijn erop: maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond en op zaterdag- en zondagochtend in het zwembad Enkhuizer Zand. Baantjes trekken met een knipkaart behoort ook tot de mogelijkheden. Kom vrijblijvend een training volgen en kijk of de zwemsport iets voor jou is. Ga voor meer informatie naar de website: www.ezvenkhuizen.nl.