Speeltuin Kindervreugde zoekt vrijwilligers

Algemeen
Speeltuin Kindervreugde.
Speeltuin Kindervreugde. (Foto: archief)

ENKHUIZEN - Al jaren hebben veel verenigingen moeite met het vinden van voldoende vrijwilligers. En de huidige krapte op de arbeidsmarkt helpt hier niet aan mee. Ook Speeltuin Kindervreugde in Enkhuizen worstelt met dit probleem. Vrijwilligers komen en gaan en gelukkig worden de vacante plekken vaak weer opgevuld, maar het blijft moeilijk om het rooster rond te krijgen. 

De Speeltuin blijft dan ook zoeken naar vrijwilligers, zowel voor de groenploeg (onderhoud speeltuin) als voor de ontvangst van de bezoekers en het runnen van de horeca. Secretaris Ria Weel laat weten dat er ook nog bestuursleden worden gezocht. Sinds begin dit jaar is de functie van voorzitter vacant. “Het zou mooi zijn als we een voorzitter kunnen vinden die een groot netwerk in Enkhuizen heeft, het liefst een geboren en getogen Enkhuizer, maar dit is natuurlijk geen harde eis.”, aldus Ria. Naast een voorzitter zoekt de speeltuin ook nog naar een extra algemeen bestuurslid. 

Informatie

Speeltuin Kindervreugde is prachtig gelegen met zicht op het Zuiderzeemuseum en het IJsselmeer, bestaat al ruim 90 jaar en runt geheel op vrijwilligers. Opa’s en oma’s die nu met hun kleinkinderen de speeltuin bezoeken, kwamen hier zelf als klein kind ook al. De Speeltuin hoopt dan ook dat – met voldoende vrijwilligers – het honderdjarig bestaan in 2031 uitbundig gevierd kan worden. Speeltuin Kindervreugde is gelegen aan de Wagenaarstraat 1a, 1601LH Enkhuizen. Ga voor meer informatie naar: www.speeltuin-enkhuizen.nl.