Muzikale fietstocht Drechterland

Algemeen
In Hem treedt op Nour Mardini, bekend van het programma Friends To Be.
In Hem treedt op Nour Mardini, bekend van het programma Friends To Be. (Foto: aangeleverd)

DRECHTERLAND - Twee jaar kon de fietstocht niet doorgaan, maar nu organiseert Drechterland Mondiaal weer de muzikale fietstocht op zondag 10 juli. Op alle locaties is om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 een concert van 20 minuten. Er blijft voldoende tijd over om van het ene naar het andere concert te fietsen. Men kan starten waar men wil en zelf de volgorde bepalen. Bij de eerste locatie kan men een passe partout kopen waarmee men toegang heeft tot alle concerten. Kosten bedragen 7,50 euro. Hierbij is koffie of thee inbegrepen.

In de Hervormde Kerk, DR. Nuijensstraat 24 in Westwoud treedt de groep Buvana op. Samen met Sandip Bhattacharya verzorgen zij devotionele muziek, waarbij oost en west gecombineerd wordt. In de Hervormde Kerk, Raadhuisplein 24a in Hoogkarspel treedt de groep Nirmala op. Zij zingen mantra’s met muzikale begeleiding. In de Pancratiuskerk, Pennekemplaan 58 Oosterblokker kan men genieten van Ahmad Alkhatib, een derwisj danser. Marijcke Faas bood aan om gebruik te maken van haar theaterkas de Verteltuin, Hemmerbuurt 103 in Hem. Omlijst door Syrische muziek zal Nour Mardini hier zijn verhaal vertellen.

Informatie

Op ieder van de locaties is ook een stichting present die een project uitvoert in een ontwikkelingsland, alsmede de Wereldwinkel. Het zijn Building People, Building Life (Mozambique), Kartini (Indonesië), Zikomo (Malawi) en June (Gambia). De mensen vertellen graag over hun werk. Het is een fietstocht, maar bij slecht weer kan de tocht natuurlijk ook met de auto gedaan worden. Zo is er voor ieder wat wils. Ga voor meer informatie over de organisator van de muzikale fietstocht, Drechterland Mondiaal, naar hun website: www.drechterlandmondiaal.nl.

 Theaterkas De Verteltuin in Hem.