Doe mee aan de masterclass van Toneelgroep Drommedaris.
Doe mee aan de masterclass van Toneelgroep Drommedaris. (Foto: aangeleverd)

Toneelgroep Drommedaris organiseert Masterclass met Bart Kiene

Algemeen

ENKHUIZEN - Altijd al aan een masterclass mee willen doen? Dan krijg je nu de kans. Op zaterdag 9 juli organiseert Toneelgroep Drommedaris een masterclass door Bart Kiene. De masterclass vindt plaats op 9 juli van 11:00 - 16:30 uur in de Syngentazaal van de Drom (de filmzaal). Deelname aan deze masterclass kost je slechts 35,- euro. Geef je dus zo snel mogelijk op via annahinse@me.com.

Bart Kiene is een theatermaker en regisseur met een ongelooflijke staat van dienst. Hij valt het beste te omschrijven als uitvoerder van totaaltheater. Hij heeft o.a. gespeeld bij Toneelgroep Baal, en is verbonden geweest aan het Nationaal Toneel. Oprichter van Theatergroep Nijinsky, schrijver en samensteller van programma’s voor Poëzie Hardop. Hij heeft jarenlange ervaring als docent bij Toneelschool Amsterdam en de Academie voor Kleinkunst. In Rotterdam is hij mede-oprichter van de Acteerschool Rotterdam, een theateropleiding die zich speciaal richt op allochtone jongeren. Kortom…TGD is er trots op dat Bart een masterclass wil geven.

De masterclass

In deze masterclass staan de monologen voorop. Je mag in de huid kruipen van een personage dat je altijd al hebt willen spelen of een boeiende songtekst uit je hoofd leren. Dat mag ook in een vreemde taal. Als je graag mee wilt doen maar nog geen idee hebt over welke tekst je wilt doen, neem dan contact op met Anna Hinse. Zij helpt je en zodra je een tekst hebt mail die dan naar annahinse@me.com. Zij zorgt ervoor dat Bart Kiene zich ook kan voorbereiden aan de hand van jullie monologen. 

Tijdens de masterclass op 9 juli is van 14.00 uur tot 16.30 uur de zaal ook open voor geïnteresseerd publiek. Voor 10,- euro krijgen zij een kijkje achter de schermen van het maakproces en kunnen zij zien hoe jij als acteur groeit in jouw performance.

Straattheater

Bart zal de focus leggen op geloofwaardigheid, maar ook op hoe je een monoloog begint en eindigt, wanneer je ermee de straat opgaat. Want ja…dat is het doel waar naartoe gewerkt gaat worden! Om je klaar te stomen een week later met jullie monologen de Westerstraat in te gaan en voor of met publiek te spelen. Mocht je straattheater net een stap te ver vinden, dan kun je er ook voor kiezen om alleen de masterclass te volgen. 

Het straattheater is gepland op zaterdag 16 juli van 13.30 tot 16.00 uur op verschillende plekken in de Westerstraat. Theaterschool de Cast in de Peperstraat is uitvalsbasis. Koffie, fris en toiletten worden geregeld. Wel je eigen lunch meenemen. Ga voor meer informatie naar: www.tgdrom.nl.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Enkhuizen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:50
Afbeelding
Kom naar Foodtruckfestival Enkhuizen Algemeen 5 aug, 08:33
Afbeelding
Man gewond in Compagnieshaven tijdens aanmeren 112-nieuws 4 aug, 17:27
Afbeelding
Lisa leest voor Vrijwilligerspunt Partnerbijdrage 4 aug, 08:30
Afbeelding
Vuurtoren de Ven in de steigers Algemeen 4 aug, 08:00
Afbeelding
Schrijf je in voor de Hemmeromloop Drechterland Algemeen 2 aug, 12:00
Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Kunstproject ’t Kunstplein, Lang Leve Kunst Algemeen 2 aug, 08:50
Afbeelding
Aanleg verlengde Cor Schipperpad vertraagd vanwege bedreigde diersoort Algemeen 1 aug, 14:25
Afbeelding
Nieuwe kinderspeurtocht ‘Kraak de code Enkhuizen’ groot succes Algemeen 1 aug, 11:00
Afbeelding
Bestuurder bestelbus onwel en rijdt tegen hekwerk De Koepoort 112-nieuws 29 jul, 15:47
Afbeelding
Dierenarts waarschuwt voor grasaren: ‘Kans op blijvend letsel bij honden’ Algemeen 28 jul, 16:24
Afbeelding
Brand op bootje in jachthaven 112-nieuws 28 jul, 08:54
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Enkhuizen

Op Rodi Enkhuizen volg je het laatste nieuws uit Enkhuizen. Rodi Enkhuizen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Enkhuizen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Enkhuizen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief