Toneelgroep Drommedaris organiseert Masterclass met Bart Kiene

Algemeen
Doe mee aan de masterclass van Toneelgroep Drommedaris.
Doe mee aan de masterclass van Toneelgroep Drommedaris. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Altijd al aan een masterclass mee willen doen? Dan krijg je nu de kans. Op zaterdag 9 juli organiseert Toneelgroep Drommedaris een masterclass door Bart Kiene. De masterclass vindt plaats op 9 juli van 11:00 - 16:30 uur in de Syngentazaal van de Drom (de filmzaal). Deelname aan deze masterclass kost je slechts 35,- euro. Geef je dus zo snel mogelijk op via annahinse@me.com.

Bart Kiene is een theatermaker en regisseur met een ongelooflijke staat van dienst. Hij valt het beste te omschrijven als uitvoerder van totaaltheater. Hij heeft o.a. gespeeld bij Toneelgroep Baal, en is verbonden geweest aan het Nationaal Toneel. Oprichter van Theatergroep Nijinsky, schrijver en samensteller van programma’s voor Poëzie Hardop. Hij heeft jarenlange ervaring als docent bij Toneelschool Amsterdam en de Academie voor Kleinkunst. In Rotterdam is hij mede-oprichter van de Acteerschool Rotterdam, een theateropleiding die zich speciaal richt op allochtone jongeren. Kortom…TGD is er trots op dat Bart een masterclass wil geven.

De masterclass

In deze masterclass staan de monologen voorop. Je mag in de huid kruipen van een personage dat je altijd al hebt willen spelen of een boeiende songtekst uit je hoofd leren. Dat mag ook in een vreemde taal. Als je graag mee wilt doen maar nog geen idee hebt over welke tekst je wilt doen, neem dan contact op met Anna Hinse. Zij helpt je en zodra je een tekst hebt mail die dan naar annahinse@me.com. Zij zorgt ervoor dat Bart Kiene zich ook kan voorbereiden aan de hand van jullie monologen. 

Tijdens de masterclass op 9 juli is van 14.00 uur tot 16.30 uur de zaal ook open voor geïnteresseerd publiek. Voor 10,- euro krijgen zij een kijkje achter de schermen van het maakproces en kunnen zij zien hoe jij als acteur groeit in jouw performance.

Straattheater

Bart zal de focus leggen op geloofwaardigheid, maar ook op hoe je een monoloog begint en eindigt, wanneer je ermee de straat opgaat. Want ja…dat is het doel waar naartoe gewerkt gaat worden! Om je klaar te stomen een week later met jullie monologen de Westerstraat in te gaan en voor of met publiek te spelen. Mocht je straattheater net een stap te ver vinden, dan kun je er ook voor kiezen om alleen de masterclass te volgen. 

Het straattheater is gepland op zaterdag 16 juli van 13.30 tot 16.00 uur op verschillende plekken in de Westerstraat. Theaterschool de Cast in de Peperstraat is uitvalsbasis. Koffie, fris en toiletten worden geregeld. Wel je eigen lunch meenemen. Ga voor meer informatie naar: www.tgdrom.nl.