Leuke jaarafsluiting Martinuscollege Grootebroek

Algemeen
Workshop grafitti.
Workshop grafitti. (Foto: Elske de Weijer)

GROOTEBROEK - Paintball, suppen, brandjes blussen, schaken, een DJ workshop of voetballen met een echte wereldkampioen. Voor zo’n 1000 leerlingen van het Martinuscollege in Grootebroek was het vrijdag 8 juli een drukke, maar hele leuke dag vol met allerlei activiteiten.

“Vorig jaar hebben we voor het eerst het schooljaar groots afgesloten met een activiteitendag om leerlingen vanwege hun ‘coronaschooljaar’ ook weer wat extra leuke activiteiten te bieden. Omdat het zo’n groot succes was, hebben we ook dit schooljaar een mooi programma opgesteld”, aldus Ed Haakman, leraar lichamelijke opvoeding en een van de organisatoren van het activiteitenprogramma.

Wereldkampioen

De leerlingen hebben hun eigen programma kunnen samenstellen. Zo waren er leerlingen die vrijdag wel vijf van de ruim veertig activiteiten hebben gedaan. Haakman: “Het programma bestaat uit een breed aanbod van activiteiten zodat er voor ieder wat wils is. Van latte art, fotografie, kickboksen tot nagelsyling en een moordspel. Ook komt wereldkampioen freestyle voetbal, Jesse Merlet, een aantal workshops geven.”

Erbij betrekken

De activiteiten vonden in en om de school plaats. “Het is extra leuk om ook regionale bedrijven en verenigingen te kunnen betrekken bij deze activiteitendag”, aldus Haakman. Tussen 09:00 uur en 17:00 uur was het drukte van belang. Het maken van een indeling voor alle leerlingen was ook best een hele klus. Haakman: “Maar na afloop alle blije gezichten zien, bevestigd dat het dit werk dubbel en dwars waard was.”