‘Ga naar Avonturenland tijdens de Musical Summer School’

Algemeen
Vermakelijke theater les.
Vermakelijke theater les. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Musical Summer School is een initiatief van Theater Academie Enkhuizen en bedoeld voor kinderen die ook in de zomer graag iets cultureels willen doen. Ervaring is niet vereist, iedereen kan meedoen. De kinderen krijgen niet alleen les in zang, toneel en dans maar ook decorbouw komt aan bod. Dit jaar is aan dat rijtje zelfs ‘stage fighting’ toegevoegd. In een bootcamp van slechts vier dagen maken ze samen een complete musical voorstelling. Aan het einde van de week worden de aangeleerde kunsten opgevoerd in een voorstelling voor de ouders, in een echte theaterzaal. Docent Menno Leemhuis: “Ik had me geen betere locatie in Enkhuizen kunnen bedenken. De Drom is fantastisch!”

De stewardessen van de voorstelling van vorig jaar (‘Op Wereldreis’) zijn terug. Dit keer beleven ze een nieuw avontuur en komen ze weer heel wat kleurrijke en grappige figuren tegen. In deze alweer achtste editie van Musical Summer School gaan de kinderen aan de slag met de voorstelling: ‘Avonturenland’. Zo gaan ze leuke sketches spelen, mooie liedjes zingen en coole choreografieën dansen. Ook zullen zij als echte piraten leren stage fighten! “Dit jaar is er ook weer veel ruimte voor je eigen creativiteit”, vertelt Leemhuis. “Wilde jij altijd al dat éne nummer zingen, die éne dans doen, of kan jij heel goed op je kop staan of jongleren? Laat ons in je aanmelding weten wat jij graag zou willen doen en we gaan kijken of we het in de show kunnen stoppen.”

Menno Leemhuis

De repetities en de eindvoorstelling vinden plaats op de derde verdieping in de theaterzaal van cultureel centrum ‘De Drom’. Theater Academie Enkhuizen heeft hier ook haar wekelijkse musical lessen. Dit alles onder bezielende leiding van ervaren musical-, en dansdocent Menno Leemhuis, die zijn sporen in het vak ruim verdiend heeft. Niet alleen tourde hij zo’n 10 jaar in grote musicalproducties, hij was ook verantwoordelijk voor de choreografieën van diverse shows in binnen-, en buitenland. In 2018 won hij diverse prijzen waaronder een ‘Dutch Dance Award’ voor beste choreograaf en hij geeft les bij het Nationaal Jeugd Musical Theater in Amsterdam. Een school met een vooropleiding voor jong musical-talent. 

‘Lachend en zwetend de trap op’

“Voor de reguliere lessen van Theater Academie Enkhuizen kunnen leerlingen zich ook weer aanmelden. We zijn een kleine intieme school, een fijne sociale omgeving waarin elk kind zich prettig en veilig voelt. Hier krijgen kinderen alle aandacht die ze verdienen, zodat zij zich het beste in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen”, legt Menno uit. “Ook de zaal is top. Met De Drom had ik me geen betere locatie in Enkhuizen kunnen wensen. Ik geniet elke week weer van al die kinderen die blij en lachend de deur uit gaan, of eigenlijk lachend en zwetend de lange trappen op en af komen puffen”, grapt hij: “Het is nog best een klim hoor die derde etage, vooral in de zomer.”

Gezamenlijke ervaring

“Het is nu alweer de achtste keer dat ik de Musical Summer School organiseer. Het wordt elk jaar leuker en de kinderen worden steeds enthousiaster. Het is geweldig om te zien hoeveel nieuw talent er elk jaar weer meedoet. Er komen kinderen van heinde en verre en dus niet alleen uit Enkhuizen en omgeving, sommige plakken er dan meteen een weekje vakantie aan vast en gaan dan lekker bij oma en opa of hun tante logeren”, aldus Menno. Hij vervolgt met: “Zo hebben we dit jaar bijvoorbeeld twee kinderen helemaal uit Meppel! Bovendien maken ze hier vrienden voor het leven want het belangrijkste van Musical Summer School is niet alleen het zingen, dansen en toneelspelen maar dat je dat samen met andere kinderen doet.”

Opgeven

Wil je in de zomervakantie niet alleen mooie ervaring opdoen, maar ook nieuwe vrienden maken? Ga dan mee naar Avonturenland en geef je snel op! De eerste week gaat van start op dinsdag 19 juli en duurt tot en met vrijdag 22 juli. Vervolgens keert de Summer Musical School terug van maandag 22 augustus tot en met donderdag 25 augustus. Er is maar beperkt plaats, dus wees snel met boeken. Om je aan te melden of voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar: info@theateracademieEnkhuizen.nl.

Sfeerbeeld van de Musical Summer School.