Weekendschool Westfriesland.
Weekendschool Westfriesland. (Foto: aangeleverd)

Weekendschool Enkhuizen biedt een helpende hand

Algemeen

ENKHUIZEN - De Weekendschool Enkhuizen richt zich op kinderen en jongeren van 10 tot 18 jaar die van huis uit minder mogelijkheden hebben tot kennis- en inzicht-verbreding op diverse vlakken zoals wetenschap, techniek en cultuur. Weekendschool Enkhuizen zet zich in om de (toekomst)perspectieven te verbreden, het benutten en ontplooien van talenten en het vergroten van het zelfvertrouwen van de leerlingen.

Uit nationale en internationale studies blijkt dat er een enorme sociale, culturele en economische ongelijkheid bestaat tussen verschillende groepen en mensen. Kinderen in zwakke sociaal-economische omgevingen kunnen vaak niet optimaal gebruik maken van alle mogelijkheden en kansen die de maatschappij biedt. Als gevolg daarvan blijft talent onbenut. Met de Weekendschool West-Friesland leveren zij een bijdrage aan het oplossen van deze ongelijkheid in ons werkgebied. Oud-Wethouder van de gemeente Enkhuizen Dorus Luyckx, Fenna Smit, Eugene Kramer en Chantal de Gast slaan hiervoor de handen ineen en hebben hiervoor de Weekendschool West-Friesland opgericht. Het startpunt hiervan is de Weekendschool Enkhuizen.

De Weekendschool

De Weekendschool is dus niet zomaar een school. In samenwerking met enthousiaste gastdocenten uit o.a. het bedrijfsleven worden lesprogramma’s ontwikkeld, waarbij leerlingen kennis en ervaring op kunnen doen in verschillende beroepsgroepen. Zo krijgen ze meer inzicht in de mogelijkheden maar ook hoe ze daar moeten komen. Op een sociale, leuke, praktische en leerzame manier worden ze gemotiveerd zichzelf uit te dagen, inzicht te krijgen in de eigen capaciteiten en het eigen talent te versterken. Dit werkt motiverend voor de verdere schoolcarrière.

Samenwerking

De samenwerking tussen de Weekendschool en Leviaan is een goed voorbeeld van maatschappelijke initiatieven uit het sociaal domein die samenkomen. Weekendschool West-Friesland wilt alle deelnemers vanuit Leviaan bedanken voor het mooie werk dat is geleverd. Het nieuwe logo is een goed startpunt voor een volledige huisstijl, waar inmiddels al aan gewerkt wordt door dezelfde groep.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Enkhuizen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Dierendag bij Hertenkamp Enkhuizen Algemeen 26 sep, 13:47
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Stuur ons de mooiste foto van jou en je huisdier! Algemeen 26 sep, 09:24
Afbeelding
Nieuw seizoen Karakteristiek Klassiek Algemeen 26 sep, 08:23
Afbeelding
Jet Bianco slaat verrassend toe Algemeen 26 sep, 08:20
Afbeelding
Gratis bandencontrole bij Broekhuis Partnerbijdrage 22 sep, 08:00
Afbeelding
Project ‘we gaan weer naar de maan’ bij Volkssterrenwacht Orion Algemeen 21 sep, 15:46
Afbeelding
Bewonersavond bijeenkomst voor sportlandschap Stede Broec Algemeen 21 sep, 07:45
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
Heropening Bibliotheek Hoogkarspel Algemeen 20 sep, 14:15
Afbeelding
Najaarsschouw komt eraan: is uw sloot al schoon? Algemeen 20 sep, 11:34
Afbeelding
Walk of Peace Enkhuizen Algemeen 20 sep, 10:25
Afbeelding
Succesvolle ‘Samen Sterk dag’ van Stichting Opkikker Algemeen 20 sep, 08:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Enkhuizen

Op Rodi Enkhuizen volg je het laatste nieuws uit Enkhuizen. Rodi Enkhuizen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Enkhuizen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Enkhuizen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief