Expositie in Het Postkantoor.
Expositie in Het Postkantoor. (Foto: aangeleverd)

Kunstproject ’t Kunstplein, Lang Leve Kunst

Algemeen

BOVENKARSPEL - De opening van de expositie ‘’t Kunstwoud’ vond zaterdag 18 juni plaats bij Sociaal-Cultureel Centrum ‘t Stadsplein in Bovenkarspel. Vanaf februari 2022 volgden tweeëntwintig deelnemers onder begeleiding van Monique Schoenmaker dit kunstproject genaamd; ’t Kunstplein. De expositie werd druk bezocht door vrienden en familie en zal nog tot half september te bewonderen zijn in gebouw ‘Het Postkantoor.’ In de zomervakantieperiode kun je terecht op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10:00 - 16:00 uur. Tijdens de seizoensopening van ’t Stadsplein op zaterdag 3 september wordt de grote zaal omgetoverd tot een Kunstplein.

Iedere woensdag ochtend kregen de deelnemers les in verschillende creatieve tekentechnieken die nog iets dieper gingen dan kunst alleen. Docente Monique wist de groep te enthousiasmeren en uit te dagen. De groep was opgedeeld in 2 groepen die iedereen uur les kregen. Na dat uur was er de mogelijkheid door te werken met hun kunstwerk. Tijdens de kunstlessen is er gewerkt aan de verschillende werken die op de expositie te zien zijn. Eén van deze werken is De Levensboom, een prachtige kapstok voor zelfreflectie en positiviteit. 

Belangrijk moment 

Voor deelnemers was dit project een belangrijk sociaal moment van de week. Voor iedere deelnemer op haar eigen manier. Zo las één van de deelnemers iedere week aan het begin van de les een eigen gemaakt gedicht voor. Aan de respons bij de opening van de expositie is duidelijk te zien dat deelnemers hun grenzen hebben verlegd. Reacties als “Ik had nooit gedacht dat ik dat kon” zijn veelgehoord. ’t Stadsplein streeft ernaar om de kunstlessen o.l.v. Monique een vervolg te geven waarbij iedereen welkom is. 

Lang Leve Kust Fonds

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door het ‘Lang Leve Kunst’ fonds. Het Lang Leve Kunst Fonds stimuleert kunstbeoefening van (kwetsbare) ouderen in Nederland. Het fonds geeft financiële bijdragen aan projecten die dat mogelijk maken. De bijdrage van het Lang Leve Kunst Fonds kan nieuwe projecten een vliegende start geven, waardoor andere financiers, zoals lokale overheden, eerder aanhaken en ouderen sneller toegang krijgen tot kunst en cultuur. De ambitie van de drie fondsen is dat er over tien jaar voor ouderen in alle Nederlandse gemeenten een passend aanbod van kunstbeoefening is. Er is steeds meer onderzoek dat de effectiviteit aantoont van kunst als instrument om positief bij te dragen aan de levenskwaliteit van ouderen. Met als gevolg dat organisaties steeds vaker kunstprojecten voor ouderen opzetten. Daarvoor is samenwerking nodig tussen culturele, welzijns- en zorgorganisaties én gemeenten. Een aantal ouderen hebben aangegeven dat het initiatief positieve gevolgen heeft.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Enkhuizen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Jet Bianco slaat verrassend toe Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis bandencontrole bij Broekhuis Partnerbijdrage 22 sep, 08:00
Afbeelding
Project ‘we gaan weer naar de maan’ bij Volkssterrenwacht Orion Algemeen 21 sep, 15:46
Afbeelding
Bewonersavond bijeenkomst voor sportlandschap Stede Broec Algemeen 21 sep, 07:45
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
Heropening Bibliotheek Hoogkarspel Algemeen 20 sep, 14:15
Afbeelding
Najaarsschouw komt eraan: is uw sloot al schoon? Algemeen 20 sep, 11:34
Afbeelding
Walk of Peace Enkhuizen Algemeen 20 sep, 10:25
Afbeelding
Succesvolle ‘Samen Sterk dag’ van Stichting Opkikker Algemeen 20 sep, 08:00
Afbeelding
Lezing ‘De schoonheid van Nieuw-Zeeland’ Algemeen 19 sep, 16:25
Afbeelding
Frontale botsing in Hem tussen auto en vrachtauto 112-nieuws 19 sep, 13:55
Afbeelding
Ervaar Multisport(dag) Enkhuizen Algemeen 19 sep, 12:00
Afbeelding
Open dag op tweemastklipper Lutgerdina Algemeen 19 sep, 09:20
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Enkhuizen

Op Rodi Enkhuizen volg je het laatste nieuws uit Enkhuizen. Rodi Enkhuizen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Enkhuizen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Enkhuizen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief