Muziekkunstenaar Nautilus.
Muziekkunstenaar Nautilus. (Foto: Nautilus)

Maritiem Weekend: alle trossen los

Algemeen

ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is zaterdag 13 en zondag 14 augustus weer in de ban van het Maritiem Weekend. Het programma staat vol maritieme activiteiten voor jong en oud. Naast talloze muzikale optredens zijn er verschillende ambachtsdemonstraties en kinderactiviteiten. Van het meevaren op een historisch vissersschip en het volgen van een visserijrondleiding tot een demonstratie door het Knopengilde en het bewonderen van speciale modelvisserijscheepjes.

De ambachten in het buitenmuseum staan gedurende het weekend in het teken van de visserij en bij de viswinkel kun je vissen uit de Zuiderzee ontdekken en herkennen. Volg een workshop oceaanmatje vlechten en vlecht een eigen placemat die uiteraard na afloop mee naar huis mag. Deze workshop is toegankelijk voor bezoekers vanaf 12 jaar tegen een kleine eigen bijdrage. Heb je trek gekregen? Ga bij de visrokerij langs voor een versgerookt visje. Kinderen kunnen tijdens het Maritiem Weekend tegen een kleine vergoeding een klompbootje maken met getaande zeiltjes en daarnaast gratis een knopenbordje fabriceren. Bewonder de historische schepen die aan de kade liggen in de Marker haven, vaar mee op de blazer TX11 en bekijk tevens de diverse draaiende scheepsmotoren.

Muzikaal programma

Laat je verrassen door muziekkunstenaar Nautilus one-man-band, die met zijn in Jules Verne stijl gebouwde machine een lust is voor het oog. Liefhebbers van zeemansliederen en shanty’s kunnen tijdens het Maritiem Weekend uit hun dak gaan. Op verschillende plekken in het buitenmuseum is live muziek te beluisteren van onder andere The Seaband en LocTup Together uit Engeland en Pekel en Onstuimig Schuim van Nederlandse bodem. En ben je toe aan een rustmomentje? Neem dan plaats in het dijkmagazijn en luister naar de stoere muzikale zeemansverhalen door Piet Paree en André Visser.

Informatie

Het Maritiem Weekend vindt plaats in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en is op 13 en 14 augustus toegankelijk van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het Maritiem Weekend is voor alle museumbezoekers gratis toegankelijk tegen de reguliere entreeprijzen! Reserveer alvast online tickets en wees verzekerd van een toegangsbewijs. Bekijk ook het totaalprogramma op de plattegrond van de website.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Enkhuizen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
‘Het Weekend van de Wetenschap’ bij Volkssterrenwacht Orion Algemeen 27 sep, 11:45
Afbeelding
Laat je spullen repareren bij Repair Café Enkhuizen Algemeen 27 sep, 08:30
Afbeelding
Brilshop Opmeer viert feest Partnerbijdrage 26 sep, 15:22
Afbeelding
Dierendag bij Hertenkamp Enkhuizen Algemeen 26 sep, 13:47
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Stuur ons de mooiste foto van jou en je huisdier! Algemeen 26 sep, 09:24
Afbeelding
Nieuw seizoen Karakteristiek Klassiek Algemeen 26 sep, 08:23
Afbeelding
Jet Bianco slaat verrassend toe Algemeen 26 sep, 08:20
Afbeelding
Gratis bandencontrole bij Broekhuis Partnerbijdrage 22 sep, 08:00
Afbeelding
Project ‘we gaan weer naar de maan’ bij Volkssterrenwacht Orion Algemeen 21 sep, 15:46
Afbeelding
Bewonersavond bijeenkomst voor sportlandschap Stede Broec Algemeen 21 sep, 07:45
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
Heropening Bibliotheek Hoogkarspel Algemeen 20 sep, 14:15
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Enkhuizen

Op Rodi Enkhuizen volg je het laatste nieuws uit Enkhuizen. Rodi Enkhuizen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Enkhuizen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Enkhuizen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief