Workshop zonnebloem op zonne-energie

Algemeen
Maak je eigen zonnebloem!
Maak je eigen zonnebloem! (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Een zonnebloem maken die draait op zonne-energie? Dat kan door de workshop bij te wonen op dinsdag 16 augustus. Alle energie op aarde komt van de zon. Aardolie en kolen zijn in wezen opgeslagen zonne-energie. Ook de wind voor de windturbines ontstaat door de zon. De lucht beweegt en wordt wind door de warmte van de zon. Vandaag gaan we zelf een zonnebloem bouwen met een zonnepaneel. Zet de zonnebloem in de zon en zie .. tadaaa .. die gaat draaien. De zonnebloem neem je mee naar huis.

Het is een doorlopende workshop. Deze workshop is leuk voor kinderen vanaf 6 jaar tot 14 jaar. We beginnen om 10.30 tot ongeveer 15.00 uur (jij bent ongeveer een uur bezig). Deelname kost 7,50 euro – en je krijgt je zonnebloem natuurlijk mee naar huis! Kinderen onder 9 jaar komen met eigen begeleiding. Let op: Je hebt pas een plaats als je reservering is bevestigd. 

Reserveren

Opgeven voor deze activiteit kan via de mail: reservering@hertenkampenkhuizen.nl of via de website www.hertenkampenkhuizen.nl. Het adres is: Hertenkamp Enkhuizen, Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen.